Auto jest poprostu super, zachwyca moc i moment obrotowy, a po dodaniu paru drobiazgów i chipa, można podkręcić bez żadnego ryzyka i znacznej ilości spalania do 320 KM
Silnik super, kręci świetnie na duże obroty, na światłach każdy wysiada i nawet przechwalającym się gościom w BMW oczy wypadają kiedy zostają w tyle
Zmienia się szybko i precyzyjnie, 3 pierwsze na miasto, a 4-6 na autostradzie super, choć da się ruszać nawet z 6 biegu.
Świetnie trzyma drogi nawet w deszczu, w zime nie wiem bo dopiero co auto kupiłem, ale jest ekstra, nawet nagła zmina toru jazdy na niego nie wpływa.
tylnia szyba jak to w hatchbackach dośc wysoko więc widoczność ograniczona przy cofaniu, ale i tak lepiej niż w crx
siedzenia super - wygodne i trzymają na zakrętach, a po drobnej dopłacie nawigacja też niczego sobie i ogólnie nawet na dłuższej trasie człowiek wysiada wypoczęty
Klimatronik ( zwłaszcza teraz, gdy gorąco ) działa super
z przodu super, pełno miejsca i jeszcze więcej, a z tyłu też niczego sobie choć nie aż tyle miejsca co w toledo
ogólnie dobrze, ale jak w większości aut z zacięciem sportowym przy dużych prędkościach lekki szum, ale prawie nie słyszalny, zwłaszcza gdy muza leci
jak na auto z turbiną i 225KM troche pali, mnie zazwyczaj spala koło 12l, może mniej, ale i więcej, zależnie od stylu jazdy, ale tym autem chce się szybko jechać.
ZA tą cenę trudno znaleść tak dobre auto z taką mocą i wygodą z jazdy
Auto niedawno kupiłem więc usterek nie mam
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T Cupra R 210KM 154kW