ogólnie auto ma wszystko czego potrzebowałem cichy morderca nie ma tysiąca spojlerów .
to taki seacik na sterydach wszystkie malutkie detale świadczą o tym że jeździ się kozakiem:) jedynie mała naklejka z boku i z tyłu zdradza co tam siedzi
auto bogate różnego rodzaju duperelki np komp.pokładowy .składane lusterka tempomat ,klima czy navi jedyne zastrzeżenia mam do jakości plastików w drzwiach ale o tym się szybko zapomina gdy wciska się pedał gazu :))
silnik dość zrywny ale spodziewałem się czegoś więcej po 210km. mój 1.8t nie trzyma mocy na hamowni wypluł 186km ale za to NM w normie pewno świece i inne duperelki sie wymieni i będzie si.
plus za spory zapas NM od samego dołu
dobra elastyczność wyprzedzanie na 5bieg. z 80km/h do 160km/h bez najmniejszych problemów
minus za kiepski dźwięk silnika tak troszkę zalatuje dieslem blee fuj
wchodzi precyzyjnie ,bez żadnych zgrzytów itp.co miałem i innych autach
1-bardzo szybka
2średnio długa
3 i 4 najlepsze do agresywnego wyprzedzania
5krutkie dobre w mieście
6-bieg sie przydaje na trasie ,a z tempomatem .bajka
perfecto.. bardzo dobre zestawienie felgi17 szerokie opony średnio twarde amory i sprężyny auto niskie, baardzo dobrze ,pewnie i łatwo się prowadzi
z przodu jest super,w lusterkach elegancko tylko ta tylnia szyba ehh może to przez to że dupa auta jest dość wysoka>>? na szczęście są czujniki parkowania :)
do przycisków trzeba się przyzwyczaić a tak poza to dość wydajne ogrzewanie nastawiam se jaką chce temp.wciskam auto i utrzymuje np.21.5c ,nie ma problemu z zaparowanymi szybami wydajna wetylacja
sporo miejsca dla kierowcy ,jedyne co to trudne wysiadanie .mam 180cm wzrostu i mieszczę sie bez problemu na wygodnej kanapie z tyłu .
bagaj ok zupełnie wystarczający no chyba że zamierzasz wozić drewno z lasu :)
o niebo ciszej niż w poprzednim aucie opel astra
spalanie podanie jest na lpg. benzyna ok 1litr mniej
przy 80km/h 4-5 bieg 6,9-8,2L
przy 100km/h 6 bieg spalanie wychodzi ok 8.5L.
przy 140km/h 6 bieg ok 12,3L.
przy 180km/h 6 bieg ok 15L.
na butli gazu ok 40litrach przejadę od370do 420km w zależności od stylu jazdy auto pali trochę mniej niż astra gsi
jeśli znajdziesz lepsze auto w tej cenie to napisz jestem ciekaw
auto nie psujące się!
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T Cupra R 210KM 154kW