Ocena kierowcy - Seat Leon I Hatchback

Greg, 19 lat temu
Silnik 1.6 100KM 74kW
Rok produkcji 2001
Seat Leon I Hatchback 1.6 100KM 74kW 1999-2001 - Oceń swoje auto
Generalnie jestem zadowolony. Poprzednio jeździłem Toledo (od nowości przez 8 lat). Niektóre elementy były staranniej wykonane, poza tym miał więcej miejsca w środku - szerokość i miejsce dla pasażerów. Jednak Leon to bardzo miły samochodzik. Polecam.
kultura pracy bardzo miła, elastyczność na niskich obrotach słaba, trzeba trzymać powyżej 3 tyś obrotów, ale wówczas w mieście jeździmy góra na 3
a może 3,5 - skrzynia jest generalnie ok, ale nie może być tak, że 1 zawsze wchodzi z oporami, to samo 2, i nie wystarcza mi wytłumaczenie, że ten typ tak ma. Poprzednio jeździłem Toledo (kupiony w salonie) jedynka zaczęła "marudzić" dopiero po 6 latach i 180 tyś km.
Rewelacja! Przyczepność doskonała. Resorowanie w normie.
Tył nie za bardzo, ale są też zalety - stojąc w korku, samochód za tobą nie oślepia.
Doskonała! W końcu to deska z A 3!
Bardzo dobrze. Lekka tendencja do zaparowywania szyb.
Przód ok. Tył, ...oj, ktoś się nie popisał - ciasno. Poza tym wąsko, tak z przodu jak i z tyłu - poprzedni model był wygodniejszy pod oboma względami.
Ok. Silnik beznynowy tylko miło mruczy.
Spalanie na zadowoalającym pozionie.
Zawsze chciało by się taniej... Aczkolwiek zanim kupiłem Leona przeanalizowałem cały rynek i jednak na niego się zdecydowałem. Myślałem m.in. o: Peugeot 307 - ładny, ale szmelc, Astra III - ładny, ale ceny opcji są kuriozalne, Golf V - ładny, ale chce spać spokojnie, Fokus II - jeszcze go nie było..., Almera - :)
Wymieniałem tylko mały zaworek, bo za głośno pracował. Trzeszczące plastiki.
Do tej pory nie stwierdzono.

Usterki Seat Leon I

Liczba wpisów: 56