Ocena kierowcy - Seat Leon I Hatchback

grzdyl, 19 lat temu
Silnik 1.4 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 2002
Seat Leon I Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Uważam, że ten samochód (a moze to wina egzemplarza?) to po prostu "pomyłka Volkswagena". Dokładając do tego mało wiarygodny i okropnie drogi serwis(wcześniej miałem mazdę-cóż to za samochód, a serwis? Tani i kompetentny), ocena pomiędzy 1-2.
Jak na taki silniczek to całkiem całkiem.
Raczej bez zastrzeżeń
Też niczego sobie
Jak w wiekszości tego typu kompaktów.
Fatalna!
Przód ma sie całkiem nieźle. Jeżeli z tyłu nie ma nikogo, lub siedzą tam dzieci, to miejsca starczy dla wszystkich.
Całkowicie niezgodne z podawanymi wskaźnikami. Przekroczenia to średnio około 2-2,5 ltr/100km.
J.W.
Nie chciałbym sie rozwodzić. szkoda czasu. Wystarczy, że ponizej wymieniłem usterki ktre zapamiętałem w okresie gwarancyjnym. na drobne szkoda mojego czasu.
Czego tylko nie wymieniłem w okresie rocznej gwarancji: 1. Dwukrotnie lampy tylne 2. Poszycie (wewnetrzne) klapy bagaznikowej. 3. Wykładzinę wewnętrzna (dywanową). 4. Wentyle reflektorów. 5. Naprawa odtwarzacza CD. 6. Lampka stopu (dodatkowa)-juz odplatnie 540,-pln 7. Silnik wentylacji 8. Lusterko zewnętrzne-prawe 9. Poszycie prawego słupka środkowego(wewnątrz). 10. Siłownik i pompa sprzęgła. To tylo najwazniejsze. Może wystarczy.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW [l/100km]

8,6