Auto wygląda najlepiej ze wszystkich nowych aut miejskich nawet od Renault clio które odpadło na starcie bo w przeszłości mieliśmy clio które było nie wypałem więc wachaliśmy się między ibizą a polo ale ostatecznie padło na Ibizę przez lepszą cenę do dobrego wyposażenia jest bardzo zwinna jak na taki samochód i silnik dobrze się prowadzi moim zdaniem wyglądem wygląda lepiej od nowego polo jest bardziej nowoczesna i ma wygodne fotele.
Bez zarzutów na tak mały silnik i tak małą moc nie spodziewałem się że tak szybko będzie przyśpieszał i na liczniku 150 i nadal leci w górę.
Wchodzi luźno i szybko bez zarzutu
Karoseria jest bardzo dobra nieraz zachaczyliśmy o jakoś gałąź i nie ma ani jednej rysy to nie jak w Hyundai i30 II na tym to widać nawet jak bardziej przejedziesz paznokciem.
Widoczność jest bardzo dobra chude słupki i duże szyby i super usadowione lusterka.Nieważne czy jedzie osoba 160cm czy 180cm wszystko widać świetnie.
Miejsca jest nawet sporo jak z przodu siedzi osoba 180cm to z tyłu spokojnie mieszczą się 3 dorosłe osoby.
Tylko rzeczy na bierząco oleje filtry i klocki
Wiadomo nie ma co porównywać ceny do skody fabi ale napewno Ibiza jest nowocześniejsza i ładniejsza i ma lepsze wyposażenie i nietuzinkowa bo nie każdy zdecyduje się na taki samochód zwłaszcza bordowy-metalik.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 MPI 75KM 55kW