Ocena kierowcy - Seat Ibiza IV Hatchback 5d

pitu, 11 lat temu
Silnik 1.4 MPI 85KM 63kW
Rok produkcji 2009
Seat Ibiza IV Hatchback 5d 1.4 MPI 85KM 63kW 2008-2012 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Autko świetnie się prowadzi.
Silnik : Słaby na trasach.
Autko rewelacyjnie się prowadzi po mieście ale nie ma co liczyć na przyzwoite osiągi po za miastem. Jak chcemy coś docisnąć to autko zaczyna palić 12L. Jak nie natrafisz na korki i jeździsz Eco to możesz zejść w spalaniu do 6,5 ale nie niżej. Ibiza najlepiej się czuje przy jednym lub dwóch osobach. Dobra widoczność, nie ma problemów z parkowaniem. Z przodu sporo miejsca dla kierowcy i pasażera, może trochę za małe schowki. W rodzinie miałem też Tolego I i Cordobę (2008r.) i żadne z nich nieb było tak wdzięczne. Dla mnie świetne auto miejskie dla singla. Polecam
Dwie gwiazdki mniej bo samochodzik ma bardzo słabe osiągi, nie ma co liczyć na zapas pod maską.
Ogólnie działanie bez zarzutów oprócz jednej awarii po 30 tyś. Już trochę nie pamiętam co dokładnie było powodem ale szorowało koło dwumasowe i trzeba było całkiem rozebrać skrzynie. koszt 2 tyś u znajomego mechanika. Samochód kupiłem już uderzony z przodu i podejrzewam że mogło być to pokłosiem tego zdarzenia.
Nic do zarzucenia.
Nawet moje lepsza połówka nie narzeka. Proste, małe autko łatwe w parkowaniu.
Wkurza mnie tylko miejsce na napoje, jest w dole za skrzynią biegów. Trzeba dobrze patrzeć jak odkładasz i bierzesz napój. coś czasem się może się wylać.
Auto szybko się nagrzewa, lusterka i tylna szyba również.
Jak na takie autko to nie ma co narzekać. Problem jest taki ze dzieci mi dorosły i już powoli się problem z miejscem na nogo robi jak foteliki wstawiam.
Przy 130 coś tam słychać, ja jeżdżę głównie po mieście więc za często tego nie doświadczam.
Miałem nadzieje że trochę miej będzie palił.
Auto zachowuje się bardzo dobrze, nie naraża mnie na większe koszty. Oprócz eksploatacji dodatkowych kosztów było około 2,5 tyś.
Żadnych.
Jedna przez dwa lata, wcześniej nie wiem.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 MPI 85KM 63kW [l/100km]

8,2