Ocena kierowcy - Seat Ibiza III

Silnik 1.9 TDi 130KM 96kW
Rok produkcji 2004
Seat Ibiza III 1.9 TDi 130KM 96kW 2001-2008 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
pracuje jak traktor,ale w końcu to TDI. Elastyczność super,3litry benzyna nie może mnie dogonić tylko ja mam chipa na 168KM i 400NM.
Biegi jak dla mnie to ideał wchodzą lekko i tam gdzie potrzeba nigdy zaden niewskoczył nie na swoje miejsce a jest ich 6 do przodu.
Auto dobrze sie prowadzi do przodu jak i w zakretach to zasługa opon 205.45.16(rozmiar fabryczny)i twardszego zawieszenia tez fabrycznego ocena4. Teraz o koforcie ktorego brak.waina tych samych kół i zawieszenia i polskich ulic tragedia do tego rozmiaru opon i małego rostawu osi nie da sie jazdzic po naszych dziurach ocena 2.Poza polską cztać zach.europa kofort i twardosc zawieszenia ocena 5.
Trzeba uwarzac na słupki z przodu mozna niezobaczyc pieszego,do tyłu i na boki bez zastrzezen.Mam ibize 5 dzwi.
wszystko tak jak w VW.minus za otwieranie szyby bocznej pasazera z przodu.
Zimą super grzeje a latem chłodzi mam climatronica
Mam 184 cm wzrostu i fotela nie otsuwam do konca.Z tyłu masakra brak miejsca na nogi dla ludzi wzrostu 160cm jes ciasno no i ten brak kofortu twarde zawieszenie i sztywna belka.bagaznik na dwie osoby ok.
to chyba najsłabsza strona auta malo go wyciszyli zapminajac ze to TDI i ma szerokie koła.
Maksymalne jakie miałem 9.3ale jechałem 190km/h zklimą na autostradzie przez 300 km.Jazda po miescie(warszawa)8litrow na baku 45l.530km.trasa do 150km/h 6l.trasa do 120km/h na szustym biegu 4.6litra na 100km.Pamiętajcie ze mam 168km a nie 131.
za drogi w zakupie jak na takie małe auto.
nic sie nie psuje przejechałem 30 tyś.km kupiłem jak miał 61000 ma 91000km.
wachacze dolne przód.wymieniałem dwa razy

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDi 130KM 96kW [l/100km]

6,7