Silnik pierwsza klasa... Dla mnie nie jest w cale aż tak wielkim minusem klekotanie diesla (wcale nie jest głośny w porównaniu do starych diesli) - trzeba się przyzwyczaic :) Za to mam dużą moc (względnie - dla mnie ok + możliwość podwyższenia do 130 km) i małe spalanie. Silnik bardzo ELASTYCZNY to jest piękne.
W sumie bez zastrzeżeń. Troszkę czasem ciężko wbić 1kę i wsteczny ale zbyt często się to nie zdarza.
Tak dość twarde zawieszenie wszystko słychać przy najechaniu na dziurę - niestety... ale to jedyny minus. Bardzo dobrze wchodzi się w zakręty dobrze trzyma sie drogi. Co do wspomagania to jak najbardziej wszystko ok.
Przednie słupki ograniczają pole widzenia trzeba czasem się wyginać żeby mieć dobry wgląd w sytuacje na drodze - wiadomo przy jakich manewrach :) Z tyłu też bez rewelacji ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić
Przełączniki od elektrycznych szyb dobrze umiejscowione, regulacja lusterek także jak najbardziej (lepsze rozwiązanie niż w innych autach - tam gdzie wszyscy mają regulacje my mamy głośniki :)) Zegary dobrze widoczne, regulacja kierownicy, i ten kochany schowek pod fotelem :) A Właśnie co do foteli to są bardzo wygodne, regulacja w paru płaszczyznach pozwala na dogodne dopasowanie ich do własnych oczekiwań.
Tutaj mam problem z klimą i nawiewami. Słaby wiatraczek który dmucha na 4 tak jak na 2 w normalnych autach. Klima też coś średnio funkcjonuję ale jest to do naprawy ocena napewno się jeszcze zmieni.
Przestrzeń dla kierowcy i pasażera z przodu jest zadowalająca. Z tyłu jest troszkę gorzej ale wiadomo jakiej to klasy auto... O tyle dobrze, że mam wersję 5 drzwiową łatwiej się tam dostać. Pasażerowie z tyłu nie narzekają na bardzo małą ilość miejsca więc myślę, że nie jest aż tak źle. Tutaj 3,5 by pasowało :)
Jak na diesla jest zadowalająco. Nie ma pralki w kabinie :)
Auto jest bardzo ekonomiczne ! Tak niskie spalanie do takiej mocy i przyśpieszenia to jest po prostu rewelacyjne ! Dokładnego spalania wam nie podam ponieważ nie posiadam komputerka pokładowego no ale mniej więcej da się w miare dokładnie wyliczyc ile spala... W mieście przy dynamicznej jeździe nie spala troszkę mniej niż 7L, podczas spokojnej jazdy spala około 5,5L. Na trasie jadąc na 5 biegu około 120 - 130 km/h spalił około 5 litrów. Mniej nie wiem czy się da... raczej nie jeżdżę 90 km/h po autostradzie - no chyba że są jakieś ograniczenia ;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDi 101KM 74kW