: autko jest przepiękne. Ale tak naprawdę to zaskoczyło mnie jego spalanie. na + oczywiście.
Autko posiadam od niedawna, ale bardzo chętnie podzielę się opinią. Silnik pracuje naprawdę wyśmienicie! Osiągi są bardzo dobre przy tak niskim spalaniu. W silniku nic nie stuka, większych usterek nie widać.
Czasem biegi coś twardo wchodzą, ale da się przyzwyczaić. Może to przyzwyczajenie do poprzedniego auta? Skrzynia bardzo ładnie pracuje, nikt nie wrzuci przypadkiem 5 zamiast 3 czy odwrotnie. Nie ma takiej możliwości.
Układ jezdny pracuję wyśmienicie. Kontrola trakcji trzyma w każdym zakręcie, choć auto wydaje się troszkę za twarde jak na nasze drogi. Ale naprawdę, auto się czuje podczas jazdy.
Z widocznością ciężko.. Pomimo tego, że bardzo lubię małe autka to w tym czuję się przytłoczony. Trzeba się pogimnastykować, żeby ujrzeć każdy skrawek drogi.
Ergonomia? Wszystko na swoim miejscu, niczego nie trzeba szukać, intuicyjnie można wszystko znaleźć, nawet gdy w aucie siedzimy pierwszy raz.
Po wymianie wszystkich filtrów klimatyzacja pracuje idealnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Przestrzeń w aucie dla kierowcy i pasażera jest idealna. Nie za dużo, nie za mało. Siedzi się bardzo wygodnie. Lecz w długą podróż nie ma co się wybierać w więcej niż 4 osoby.. Z tyłu bardzo mało miejsca, ale nie po to się kupuje auto żeby z tyłu jeździć :D
Wydaje mi się, że dobrze działa. Mam włączone cały czas radio to silnika praktycznie nie słyszę, jedynie powyżej 4000 obrotów, zdaje się słyszeć silnik. Ale to kwestia tego jak głośno jest radio nastawione.
Przy tak dobrym silniku i takich osiągach spalanie znakomite! 120km/h patrzę na wskaźnik z komputera, spalanie 4,6. Chyba nic więcej nie muszę dodawać..
Patrząc na konkurentów ibizy na rynku. to jakość do ceny jest idealna. Nie ma bardziej zoptymalizowanego auta w tej klasie z tak wspaniałą sylwetką i silnikiem.
jeśli się o wszystko zadba jak należy, to wszystko pięknie działa bez żadnego większego wkładu finansowego
trudno mi powiedzieć, gdyż auto mam naprawdę od niedawna i jak na razie odpukać, nic poważnego się nie stało.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDi 101KM 74kW