Ogólnie mam negatywne wrażenie. Sylwetka ładna reszta mocno niedopracowana. Nie polecam . Żałuje zakupu - miałem wybrać VW Polo i głęboko odradzam silnik 1,2
Dość głośny i nieprzyjemny dźwięk - "twardy" .Typowy dla silników trzycylindrowych.
Skrzynia ok, bez większych problemów. Pacuje tak jak powinna lecz "masełko" to nie jest.
Układ jezdny poprawny. bardzo dobre prowadzenie na drodze i w zakrętach, nawet na mokrej nawierzchni. Wado to twarde zestrojenie- bardzo przenosi wszelkie nierówności na drodze.
Z widocznością jest tk sobie - zwłaszcza do tyłu. Szyby boczne mają kształt łezkowatego klina . Są trochę za małe zwłaszcza tył.
Z ergonomią też nie najlepiej Środkowy panel czytelny - niewidoczne jedynie dla kierowcy dolne położenie pokętła nawiewu - jest zbyt nisko i ukryte całkowicie pod gałką. Beznadziejne umiejscowienie regulacji świateł drogowych i oświetlenia zegarów. żeby cokolwiek odczytać kierowca musi schylić się pod kierownicę. w casie jazdy to nie możliwe i trzeba szukać po omacku
Na przednią szybę ok, natomias na bocne żle są za nisko i zaczynają dmuchć blisko od 1/3 szyby. Ogrzewanie Ok.
Trudno mówić w tak małym aucie o przestrzeni Samochód jest mały i stosunkowo ciasny - choć i tak lepiej wypada ni konkurencja np corsa czy fiesta. Dla dwóch ludzi ok. Ja miałem z tyłu da oteliki dla dzieci - i tu ju był kłopot.
Trzeba też uważać na linię słupków drzwi. siedząc na tylnej kanapie łatwo "puknąć " głową w słupek . Tak jak przy wsiadaniu bąź wsiadaniu do samochodu z przodu.
W samochodzie jest raczej głośno. Przeszkadza silnik i dodatkowo szum powietrza.
Silnik jest raczej nie jest oszczędny i ma dość duży apetyt jak natak małą pojemność. Zużycie odbiega od tego co podaje producent o ok 1 litra. W trasie 6,5 - 7, miasto 7,5 - 8
W sumie kupiłem auto dość dobrze wyposażone- ale jak się okazało bardzo waryjne. Dlatego w przypadku mojego egzemplarza stosunek jakość / cena przekłada się negatywnie. Miom ratunkiem była jedynie gwarancja producnta
Tutaj Seat się nie popisał Pod fajną sylwetką kryje się kiepskie wnętrze. Bardzo łatwo brudzisię tapicerka, trzeszcące plastiki zwłaszcza tylny lewy słupek i pod deską rozdzielczą. Plastiki dość twarde i bardzo łatwo można je zarysować
Przez 1,5 roku ASO Seat zmieniło mi Komputer sterujący silnikiem, całe wspomaganie kierownicy, czujniki ABS-u, czujnik wstecznego biegu, poprawiono autoalarm i centralny zamek - fabryczny i wyłącznik wstecznego biegu. Przez cały czas eksploatacji pojawiały się problemy ze sterowaniem elektrycznym szyb i lusterek zewnętrznych. Jak na tak małe auto i ztak małym przebiegiem to zbyt dużo
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 85KM 63kW