Auto naprawdę warte uwagi! Z ręką na sercu polecam.
Silnik jest czymś wspaniałym czego oczekiwałem od tego auto. Jedynym minusem jest to, że po wciśnięciu pedału gazu robi się troszkę zbyt głośny - po prostu niemiecka precyzja :)
Skrzynia biegów doskonała! Wchodzą idealnie, dobre przełożenia, no i krótki skok lewarka. To jest to!
Porównując do poprzedniego samochodu forda fiesty mk6. jeździ się o niebo lepiej przy prędkości 120km/h którą najczęściej rozwijam w trasie. Auto trzyma się drogi. Doskonale!
Nie dam 5 bo przeszkadzają mi przednie słupki, może dlatego, że siedzę bardzo nisko.
Jak na taką kabinę mogło by się zagrzewać szybciej. Klimy nie miałem okazji sprawdzić.
Jak na samochód z tego segmentu można by liczyć na lepszy efekt, ale przy kupnie akurat nie sugerowałem się tym czy ktoś za mną będzie miał miejsce. Mając 190cm wzrostu siedzi mi się dość wygodnie, chociaż fotele mogły by być bardziej miękkie.
Na postoju zastanawiam się czasami czy ten silnik pracuje :) a 4 dlatego, że po wciśnięciu pedału gazu robi się ciut za głośno (jak kto lubi)
Wypowiem się na temat zużycia paliwa. Jak na taką moc pali umiarkowanie.
Jakość doskonała. Cena umiarkowana. O to właśnie mi chodziło.
Jak nowe to nowe. Póki co .... Cisza !
Jak wyżej.... Nowe !
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 85KM 63kW