Lista ocen Seat Ibiza III 1.4 16V 75KM 55kW 2001-2006 (158)

4,2
~Pangia
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Ładny i przyjemny samochodzik, idealny do miasta, świetny jako pierwsze auto, dobry również dla pary lub od biedy nawet dla małej rodziny, choć daje sobie radę również jako partner do dalekich tras i wycieczek.
4,7
~Technogil
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Samochód wykonany bardzo solidnie, wszystko do siebie ładnie pasuje, nic nie odstaje (myślę tu o plastikach wewnątrz). Stylistyka również bardzo ciekawa. ogólnie samochód godny polecenia.
3,7
~Dawid
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Auto oceniam dobrze, świetny wygląd, dobry silnik oraz skrzynia biegów., awarie jak już się przydarzą to ich usunięcie nie zrujnuje portfela. Ibiza jest typowym autem miejskim raczej przez skromną ilość miejsca z tyłu dla 2osób. Polecam jednak mocniejszy silnik 1.4 85km w motorze 75km brakuje mocy zwłaszcza na trasach.
3,5
~adamd
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Sympatyczny samochód, dobry na pierwsze auto do nauki jazdy jak do \'nauki\' obsługi serwisowej. Dobry samochód na dojazdy do pracy i zakupy dla 1-2 osób. Nie jest to auto rodzinne i na długie trasy. Auto usterkowe ze słabym silnikiem.
3,9
~Mariusz
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Szczerze mówiąc najbardziej w tym samochodzie denerwują mnie tworzywa które są tandetne i podatne na zarysowania. Plastiki to TRAGEDIA jednym słowem!! Takiego syfu jeszcze nie widziałem. Druga sprawa to fatalny ABS który na nierównościach przestaje działać.
4,5
~Plumek
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Jestem przezadowolona :) Moja wersja to SportRider cool... ale z Francji, wiec ma troszke bogatsze wyposazecie (5 poduszek, glosniki z tylu etc...). Bardzo odpowiada mi linia... te wredne oczęta i kolor. Szczegolnie apetyczny zolty :D.
3,8
~NEO
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
SOLIDNY SILNIK,DOBRA SKRZYNIA,RACZEJ MALO ZAWODNE,PROSTE NIESKOMPLIKOWANE ZAWIESZENIE KTORE OSZCZEDZI KOSZTOW PODCZAS NAPRAW,TRAGICZNE ZAWIESZENIE ZDECYDOWANIE ZA TWARDE,POSIADAMY TAKZE VECTRE B I JEST ONA ZARAZEM TWARDA JAK I WYGODNA ALE W PORUWNANIU DO IBIZY JEST TO PLYWAJACY KOMFORT NICZYM CONAJMNIEJ CITROEN C5.TRAGICZNE PLASTIKI
4,7
~Dark. Masz jakieś pyt. pisz.. darekdk@interia.pl napewno odpisze.
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Chcę zaznaczyć ze mój model chodz rocznik 2002 to jeszcze 99-02, kupiony w marcu 2002. Nowa wizualnie mi sie nie podoba niestety :) Ogólnie jest super. Black Magic, alu, przyciemnione szyby, brewki, atrapa-siatka, zmienione przez mojego brata własnoręcznie wnętrze, dobre brzmienie, to to co czyni naszą Ibizę extra, chodź seryjnej nie bylo tez czego zarzucić. Mam nadzieje ze autko będzie dobrze się spisywać jeszcze przez wiele lat,
4,5
~Adam
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Już pisałem moją opinię na tym forum. I jak wspominalem kupiłem nowego Seata . Na razie tylko z obserwacji widzę wiele różnic w stylu jazdy i zachowania się samochodu pomiedzy rocznikiem 1999 a 2005. Silnik chodzi fajnie i bardzo mi sie podoba sportowy warkot. (Silnik)
3,5
~wasiu@fr.pl
Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW
Ogólnie jestem rozczarowany. Przez długi czas jeździłem Seatem Cordobą Vario 1,6 75km. Autko miało jedną wadę - było głośne. Pozatym same zalety: bardzo wygodny i komfortowy jak na swoją klasę, niesamowicie elastyczny i zrywny, bardzo dobre hamulce, dużo miejsca, było bezawaryjne pomimo 85 tyś w 1,5 roku po prostu ogólnie 5 (było by 5+ gdyny nie głośność). Ucieszyłem się gdy dostałem nową ibizę, bo jak wielu, mi również się bardzo podobała z...