Jest to w sumie mój 4 seat (3 ibiza, mam jeszcze Leona ) i w sumie to OK lubię te markę - żeby jeszcze serwis był OK to by była pełnia szczęścia
W miarę elastyczny, cichy
Bardzo dobra, krotkie przełożenia, precycyjna - tylko gałka mogłaby być "większa" ta jest taka "zabawkowa"
Dobre zawieszenie - twarde, ale ja takie lubie - a nie cierpie "francuskiego", gdzie buja jak w poldku , poza tym praca zawieszenia - szczególnie przedniego - za głośna, pewne trzymanie w zakrętach; dobre wspomaganie o niebo lepsze niż w ibizie którą miałem poprzednio ( 2000 r. )
widać
Dziwny ten wskaźnik paliwa w drugą stronę - ale przywykłem
Mam climatronic i jest b.dobrze - nie wiem jak będzie zimą, ale chyba szybciej się nagrzewa niż "stara" ibiza i tak nie paruje
Mieszczę się z żonką i małym w foteliku ale na dalszy wypad na wakacje to biorę Leona
Generalnie OK - tylko to przednie zawieszenie hałasuje, ale w serwisie powiedzieli - jak zwykle zresztą - że ten typ tak ma ( ile ja już to razy słyszałem - ale serwisanci - te typy już tak mają )
standard
Ale tylko dlatego "dobrze", że jak napisą;lem wyżej jest to mój kolejny seat i mam specjalną cenę -za 47.000 tys. mam w sumie full wypas - "normalna" cena za to co ja mam to ok.8.000 więcej - grzechem byłoby nie brać :)
Jedna rzecz - fabrycznie ustawione za nisko światła - ale nie jechałem do ASO tylko do zaprzyjaźnionego serwisu bo w ASO oczywiście bym usłyszał, że wszystko jest OK
Na razie Ok
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW