: Bardzo ładna sportowa linia nadwozia, seryjne eleganckie 16 calowe alufelgi, piekny perłowy lakier Black Magic.
Podsumowując jestem zadowolony z tego samochodu, autko nigdy mnie nie zawiodło. Gdyby jeszcze wnętrze było wykonane z lepszych jakościowo materiałów to byłbym szczęśliwy.
Moc 75KM w zupełności wystarcza do jazdy po mieście i spokojnej jazdy na trasie. Elastyczność przeciętna.
Na początku skrzynia biegów pracowała bardzo dobrze, biegi wskakiwały precyzyjnie. Z biegiem czasu sytuacja się pogorszyła, czasami nie chce wskoczyć 1 bieg.
Zawieszenie twarde, auto bardzo dobrze trzyma się drogi i pewnie pokonuje zakręty. Niestety na naszych polskich fatalnych, dziurawych drogach zawieszenie strasznie hałasuje. Ma się wrażenie że samochód zaraz się rozsypie.
Mi jedynie przeszkadzają w jeździe bardzo szerokie przednie słupki, ograniczają widoczność.
Nie ma się w zasadzie do czego przyczepić, wszystko jest pod ręką. Przy włączaniu kierunkowskazu dźwignia czasami lubi przeskoczyć do przodu włączając światła \"długie\". Plastiki z których wykonane są elementy wnętrza Ibizy są strasznie twarde, i podatne na zarysowania. Zimą lepiej nic nie majstrować we wnętrzu bo plastikowe elementy łatwo pękają. Jedną z rzeczy która bardzo mi się podoba jest schowek pod przednim siedzeniem pasażera.
Ogrzewanie i klima działają dobrze. Należy pamiętać o wymianie filtra kabinowego - producent zaleca 2 razy w roku.
Osoby o wzroście do 170cm nie powinny narzekać na brak miejsca we wnętrzu.
I tutaj kiepsko, auto słabo wyciszone.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW