Ocena kierowcy - Seat Ibiza III

gogolewski_jacek@poczta.onet.pl, 19 lat temu
Silnik 1.4 16V 100KM 74kW
Rok produkcji 2004
Seat Ibiza III 1.4 16V 100KM 74kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
DALEM TU OCENE 5 BO POMIMO KILKU DROBNYCH MANKAMENTOW UWAZAM ZE JEST TO SWIETNY SAMOCHOD SPROWFILOWANY NA DYNAMICZNY STYL JAZDY I EFEKTOWNY WYGLAD A NIE NA SAMOCHOD RODZINNY SLUZACY DO WOZENIA DZIECI DO SZKOLY.JAZDA NIM MA DAWAC PRZYJEMNOSC I MI DAJE
silnik bardzo elastyczny jak na 16v mam jeszcze civica 1.6 gdzie ponizej 4000rpm elastycznosci ze swieca szukac, w ibizie silnik zaczyna juz ciągnac od okolo 3000rpm
oceniam b dobrze biegi wchodza latwo bez haczenia tylko do wlozenia 1 trzeba nieco wiecej precyzji dlatego daje 4, pozatym dobrze dobrana dluggosc przelozenia przy 140km/h okolo 3600/3700rpm
swietnie sie prowadzi, niesamowicie stabilny jak na nie usportowione auto choc na nierownosciach z powodu swojej sztywnosci nieco nerwowy ale ja tak lubie...
jedyne zastrzezenia mam do lusterek bocznych ktorych jakos nie moge wyregulowac by uniknac duzego martwego pola ale moze jeszcze mie sie uda :-)
bez zastrzezen
nie ma do czego sie przyczepic, troszke za wolno nagrzewa sie w zimne dni
z przodu duzo miejsca (na przednim siedzeniu odbyl 400 kilometrowa podroz moj kolega - wzrost 213 cm i sie zmiescil i nie nazekal, podobno w jego accordzie jest mniej miejsca nad glowa) z tylu za malao miejsca na nogi i nieco maly bagaznik 264dm
jest dobrze choc czasem slychac prace zawieszenia ale to specyfika naszych drog
w jezdzie po miescie w cieple dni wychodzi mi spalanie 7.1-7.5l/100km wiec jestem b zadowolony
NIC LEPSZEGO ZA TA CENE BYM NIE KUPIL
narazie nic sie nie zepsulo wiec 5