Ocena kierowcy - Seat Ibiza III

Silnik 1.4 16V 100KM 74kW
Rok produkcji 2001
Przebieg: 2 500 tys. km
Seat Ibiza III 1.4 16V 100KM 74kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
Pomimo dwoch sporych wpadek, nie zamienil bym mojej Ibizy na zadne inne auto:) Jestem zadowolony z urzytkowania. Zdecydowanie autko ktorym mozna sobie calkiem przyjemnie pojezdzic (Ladnie kladzie sie w zakrety:) ) Jesli mialbym zmieniac samochod to tylko nastepna Ibiza tylko teraz kupilbym diesla :) Pozdrawiam wszystkich
Dobra przyspieszenie, bardzo dobra elastycznosc!!!
Krotka jak dla mnie idealna, moze troche brakuje na 5
Twarde mi sie podoba , milo pokonuje sie zakrety przy wiekszych predkosciach:)
Niezle nie ma nic co znaczaco przeszdzalo by lub denerwowalo
Nie ma problemow z zaparowanymi szybami, ogrzewanie tylnej szyby dziala szybko
Dla kierowccy i pasazera bardzo dobre nawet dla bardzo wysokich osob, tylko nieciekawie robi sie w tedy z tylu, ale jak na kalse auta bardzo dobrze
Jesli jest wlaczone radia to ponizej 3,500 tys nie wiem czy silnik "chodzi" czy juz nie:)
Niezle, przy normalnej jezdzie spalanie w okolicach 6-6,5 , ale szybko mozna odczuc jazde powyzej 4,5 tys obrotow
Dla mnie nie ma lepszego auta w tej cenie a i na wyposzarzenie nie mozna narzekac
Niezle ale zdarzaja sie jakies wpadki np awrai spryskiwaczy tylniej szyby , piec minut roboty bez kosztow ale zawsze to usterka
Nie wiem czy to ja mialem pecha czy wszystkie tak ale jest to moja druga Ibiza w pierwszej po tygodniu cos stalo sie ze skrzynia biegow nie dalo sie wrzucic 2 biegu awria szybko naprawiona, a w drugiej miesiac po przegladzie gwarancyjnym z okazji obchodzonych urodzin :) W czasie jazdu w srodku cos zaczyna dymic, troche strachu i auto zaczyna wariowac (swaitla migaja, wlaczaja sie dlugie itp.) okazalo sie ze saplil sie komputer sterujacy wycieraczkami, swiatlami itp. Niesttety koszty naprawy musialem pokryc sam 700zl
Seat Ibiza III