Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback

Grzegorz, 19 lat temu
Silnik 1.9 TDI 110KM 81kW
Rok produkcji 1997
Seat Ibiza II Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1997-1999 - Oceń swoje auto
Miałem już kilka aut począwszy od astry z silnikiem 1.4 skończywszy na peugeot 206 - wszystkie miały jakieś wady, to autko jest naprawde rewelacyjne i nigdy nie myślałem, ze taie autko z takim silnikiem 1.9 TDI 130KM po tuningu może tak mało palić.JEST OK
jestem bardzo zadowolony z pracy silnika, wszystko jest idealne, nie narzekam
biegi nie zawsze "wchodzą" tak jakbym tego oczekiwał
autko ma szerkie opony więc bardzo dobrze trzyma się drogi
jako kierowca widoczność jest bardzo dobra, z tyłu mam przyciemnione szyby więc widoczność jest mniejsze, ale ogólnie jestem zadowolony
wentylacja i ogrzewanie z tego także jestem zadowolony, wymieniłem nie dawno filtr powietrza i filtr przeciwypyłkowy i naprawdę jest REWELA
autko oficjalnie jest 5- osobowe, ale tak naprawde 5 osób w takim autku to już nie ejst zabawne. Fakt, że przestarzeń w aucie jest i siedzi się w miarę wygodnie, ale jednak najepiej jeździ się w 2 osoby.Przy przy felgach 15 i przy jeździe w 5 osób niekiedy koła ocierają o nadkola
diesel to diesel i nigdy nie dorówna benzynie pod wzgledem hałasu. Wymieniłem tłumik tłumik końcowy, opuściłem tłumik środkowy i autko naprawdę jest ciche jak na diesel`a
autko naprawde mało pali, nawet bardzo mało, jeśli na trasie przy prędkości do 150km spalanie jest 3,8 to jest super. Przeglądy robię sobie sam i wszystkie wymiany także. Ceny oryginalnych czesci w salonie Seata są troche kosmiczne, dlatego tez kupuje w sklepie motoryzacyjnym i jestem ok.Fakt, że to wszystko nie jest tanie, ale trzeba wymieniać aby jeździć. Przejechałem tym autkiem już ponad 50 tys km i jak narazie to tylko olej, filtry. Na wiosne wymienię paski i jest OK
ekonomiczna jazda to jest to o co kazdemu chodzi. Autko jest małe, zwinne. Kupiłem go w bardzo dużej okazji więc mi się opłaciło, ale wiem, ze taki seacik nie jest aż taki drogi,a naprawde warto go kupić...
Nikt nie jest doskonały - a już napewno nie auto. Jesli byłoby doskonałem to serwisy nie miałyby co robić. Fakt, że jestem zadowolony z autka nie stwierdza faktu, że chętnie wymieniłbym tam kilka elementów itd
jak narazie autko ma 181 tys km i jest dobrze. Kupiłem go jak miał 130tys km, kupiłem go z książką serwisową i wiem co było robione, robione były tylko przeglądy ponieważ wszytko jest ok.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW [l/100km]

3,7