b.dobre autko na miasto i niewielkie trasy, jeżdżę na LPG, więc spalanie nie za bardzo mnie interesuje- średnio 8,3 l/100km w cyklu mieszanym - a nogę mam raczej ciężką. Skrzynia biegów jest dobrze zespolona - nie ma problemów z uzyskaniem przyspieszenia na wszystkich biegach - wystarczy mieć 2600obr/min i zbiera się bardzo przyzwoicie. Zawieszenie OK-trwałe i dość sztywne. Jedyny mankament to mały bagażnik (moje spaczenie z poprzedniego samochodu - ford sierra :). Dużo miejsca dla kierowcy i pasażera z przodu, z tyłu miejsca dość dla średnio wysokich osób
świetnie się zbiera, ma dobre przyspieszenie praktycznie nakażdym biegu. To doskonały i ekonomiczny silnik
mało trwała skrzynia - po 90tyś km, remontskrzyni - wysiadły wodziki - a remont to dość znaczny koszt
bez usterek, raczej twardy, dobrze zachowuje się na zakrętach, nie ma kłopotów z bocznym wiatrem, prowadzi się lekko, jednak na większych dziurachmocno dobija i jest głośny
mało schowków - a właściwie to ich nie ma wcale - jakoś poradziłem sobie z tym - zamontowałem podłokietnik ze schowkiem pomiędzy przednimi siedzeniami,jednak i to czasami mało. Jeśli chodzi o dostęp do włączników to jest ok - jak w Golfie albo Skodzie
nagrzewa się szybko, posiadam wersję z klimą dlatego jest ok, smochód jest b.szczelny i podczas deszczy parują szyby- ale nie ma problemów z odparowaniem przedniej i bocznych przednich - gorzej jest z bocznymi tylnymi
dla kierowcy i pasażera z przodu miejsca jest człkiem sporo, z tyłu średnio raczej dla dziecka lub średnio wysokich osób
powyżej 120 km/g jest głośno, a poniżej średnio
jeżdzę na LPG dlatego mogę podawać tylko spalanie LPG - średnio 8,3 l/100km. przy oszczędnej jeździe do 110km/g zamykasię około 7,9-8.0 l/100km, jak się mocniej nadepnie to do 9,1l/100km. Dużo tanich zamienników części eksploatacyjnych
za tą cenę raczej ciężko kupić coś lepszego. Tanie częśći - jest na rynku dużo zamienników w niskiej cenie
jedyna usterka to rozszczelnienie centralnego zamka ( zamek jest pneumatyczny) ale wystarczy klejsylikonowy i zamyka jak nowy
siadają wodziki skrzyni biegów
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW