: Wchodzi w zakręty jak żadne inne /pożyczone na chwile:):):)/ małe autko, jakim udało mi się jeździć kiedykolwiek. Dzięki temu po prostu bezpieczniej się czuję na drodze.
: Urwała mi się linka od mechanizmu zamykania otwierania przedniej szyby, elektryczny mechanizm, ponoć często właśnie to się psuje.
: Wymieniłem łożyska i amortyzatory z tyłu. Druga w kolejności usterka, która podobno występuje najczęściej.
Autko mam od roku. Zrobiłem nim ponad 25 tys. KM. Uważam, że nie jest to mało, z uwagi na to, że jest to moje pierwsze własne auto. Czytałem masę opinii wcześniej na temat Ibizy i kupiłem ją. Zdecydowała ocena pracy zawieszenia i ocena dotycząca kultury pracy i ekonomika silnika 1.0 50KM. Nie żałuję zakupu. Autko spełnia swoje zadanie, jakie przed nim postawiłem. Gdybym jeszcze raz miał kupić, mając do dyspozycji ograniczone środki finansowe, kupiłbym ten model na pewno. A jeśli już nie Ibizę, to pewnie Renault Clio.
Żadnych zarzutów odnośnie pracy silnika.
Biegi do przodu super. Wsteczny tragedia...koszmar...niech się wstydzą.
Żadnych uwag do pracy zawieszenia.
Widoczność przez wąską tylną szybę nie należy do najlepszej. Reszta bez zarzutu.
Żadnych większych uwag. Może tylko jedna, że czasami denerwuje mnie brak 5-drzwiowego nadwozia.
Ogrzewanie super wydajne i sprawne. Szybko działa.
Z przodu rewelacja. Z tyłu nie polecam siedzieć osobom wysokim, czy tęższym.
W środku cichutko do prędkości 110 - 120 km/h. Przy wyższych prędkościach nie jest już ciekawie. Ale ja akurat bardzo rzadko przekraczam te 120 km/h.
Powiem tak. Na trasie przy spokojnej jeździe spalanie super, warto jechać wolniej /np. tak do \"setki\"/ a autko odwdzięczy się naprawdę małym spalaniem na poziomie 5 litrów, bądź niewiele ponad. W cyklu mieszanym może być - w granicach 6 - 7 litrów. Natomiast stanie w korkach powoduje, że maluszkowi baaaaaaaardzo się chce pić i tutaj spalanie 8 litrów i ponad. Niestety.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 50KM 37kW