Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting

kyjo, 17 lat temu
Silnik 1.9 TDI 90KM 66kW
Rok produkcji 2000
Seat Ibiza II Hatchback Facelifting 1.9 TDI 90KM 66kW 1999-2000 - Oceń swoje auto
auto godne polecenie zwłaszcza z silnikami tdi
Silnik słychać ale tylko na wolnych obrotach, ale to jak w każdym dieslu, natomiast w czasie jazdy to dzwięk jest przyjemny zwłaszcza jak ktoś lubi gwizd wlączającej sie turbiny, ogólnie ok
biegi wchodzą dość gładko, zestopniowanie skrzyni jak na diesla jest w porządku
mam założone letnie dość szerokie "kapcie" na niskim profilu, dodatkowo jest dość sztywny, na zakretach można spokojnie siedzieć w fotelu bez nagłych niespodzianek, oczywiście do rozsądnych prędkości, nie polecam opon w rozmiarze 205/45/15 są za szerokie i obcierają na przedniej osi obudowę silnika
widoczność bdb, zarówno z przodu jak i z tyłu, brak tylnego słupka robi swoje
trochę za mały schowek od strony pasażera, można tam włozyc po prostu wielkie nic, po zatym wszystko wna swoim miejscu, ok
szyby zaparowują w szybkim tempie, nie mam klimy dlatego nadmuch radzi sobie z tym problemem dopiero na 3 stopniu, dla porównania w golfie III o wiele lepiej to działało, ogrzewanie jest w porządku, dość szybko łapie temperaturę
z przodu ok. z tyłu tak sobie ale samochód nie jest wielkich gabarytów, jak na ta klasę to w porzadku
tdi volkswagena nie należą do najcichszych, ale w czasie jazdy jest w porządku, na postoju jest słyszalny ale to mi akurat nie przeszkadza
miasto 6,5, trasa 4,8 przy spokojnej jeździe nie więcej jak 100 ti niżej można zejść
ok
jak na razie to w porządku, po zakupie wymieniłem przepływomierz ale podobno to standard, pozatyn odpukać narazie nic się złego nie dzieje
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW [l/100km]