Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting

Dominik, 12 lat temu
Silnik 1.9 TDI 110KM 81kW
Rok produkcji 2000
Seat Ibiza II Hatchback Facelifting 1.9 TDI 110KM 81kW 1999-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Moc w sostunku do masy ... super, zwija się elegancko.
Silnik : Awaria turbiny
Moc silnika w stosunku do ciężaru auta jest rewelacyjna, auto po prostu niemal że lata:) ODEJŚCIE MA REWELACYJNE. Wyprzedzanie kolumny tirów to pestka, no i zawsze maleństwem można się wcisnać gdzieś w szczeline :) OGÓLNIE oceniam silnik na 4+, gdyby nie awarie turbiny i potrzeba regeneracji lub wymiany na nowa dostała by 5.
bez zastrzeżeń, biegi wchodzą idealnie, krótkie przełożenia drążka
Przy tym silniku zawieszenie sportowe idealnie trzyma się drogi, każdy zakręt z większą prędkościa to tylko przyjemność, niestety na dziurach troche telepie ale coś kosztem czegoś, jak chce się mieć swoje małe F1 to nie limuzyne.
bez zastrzeżeń
Klima chłodzi, ogrzewanie też działa, ale gdyby nie ten pieprzony komputerek od nastaw który lubi się co róż sam przestawiać to by było ok.
Będąc na miejscu kierowcy czy pasażera miejsca jest wystarczająco, zaznaczam że mam 187cm i jakoś mi wygodnie, natomiast na tyle hmmm... polemizował bym z niektórymi jeśli chodzi o wygode, bynajmiej jak dla mnie za ciasno.
tu może bym miał zastrzeżenia, ale jak na tą klasę auta może być.
zużycie paliwa rewelacyjne, najlepszy silnik jaki mógł wyjść, prosty w naprawach, części stosunkowo tanie i dostępne
Autko mnie jeszcze nigdy nie zawiodło, zima lato pali bez problemu. Jedyny mankament to awaria turbiny i spalanie w trybie awaryjnym 6,6l/100km
Awaria Turbiny

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW [l/100km]