Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting
Okres użytkowania:
1 rok
Nie kupiłby ponownie
: piękny klasyczny kształt
auto ogólnie ok. Podejrzewam, że gdy by nie instalacja lpg w aucie, któa robi różne psikusy to byłbym bardzo zadowolony. dobry na miasto i na przejażdzki, dla spokojnego człowieka. pali ciągle super, żarówki nawet przez ponad rok nie wymieniłem, elektryka poza silnikiem wycieraczek działa,
1. mało elastyczny i toporny, brak płynności i lekkości, cięzko jeździ sie w korku czy po ośiedlu z prędkością 20 km/h, przyspiesza sam. 2. wymieniłem przy 180 tys rozrząd i pierscienie (moja wina, zły olej po zakupie) koszt znośny razem z tylnym łożyskiem 1700 zł i jest oki. 3. dosyć głośny. 4. gdyby nie gaz i pomyłka z olejem byłoby ok. solidny niemiecki silnik, chociaż brakuje mu lekkości i płynności jak np. w yaris. wymieniona sonda lambda, jakaś podróba za 300 zł
ok, chociaż przy dużym mrozie biegi wchodzą ciasno, (mozliwe ze to normalne) biegi same wchodzą na swoje miejsce, żadnych usterek
ok
jak dla mnie super, bez problemu z parkowaniem.Wielki minus to małe prawe lusterko, wiele razy dla świętego spokoju odkręcam się do tyłu
średnia jakość materiałów, nie wspomnę o łaciatych plastikach na drzwiach, chyba największy bubel i w każdym modelu
super, nigdy nie miałem zaparowanego auta, jak zaparuje na postoju, to krótka chwila i jest ok. bardzo szybko w śrdku robi się ciepło, jezdze latem w korkach i lekko uchylona szyba i nawiew na 4 stopień i jest ok. brak klimy
przód ok. tył problem z wsiadaniem. wysoka osoba z tyłu jednak nie będzi eza bardzo zadowolona, ale auto na tą klease daje dużą przestrzeń
raczej słabe, bez rewelacji i bez tragedi, porównywalnie peguot 206 jest w środku cichszy
co do benzyny niewiele się mogę wypowiedzieć, w większości jeżdzę na gazie. to gaz trasa min 7,5, miasto zimą 7 km, to nawet 12, średnio jeżdząc 9 - 10
niemiecka precyzja hiszpański temperament dobre okreslenie, cena takego modelu ok. 15 tyś. jeśli kupimy nie na wariata i mamy dobrgo gazownika, a już jak jezdzimy tylko na benzynie to cena jest ok. w tej cenie nie kupimy dobrego golfa IV, astry II, focusa. W aucie wszystko niemieckie, a częsci nei za drogie
zamki zimą zamarzają, narzekają wszyscy. wycieraczki mi pracuja tylko na maxa
trzeba uważać na duże kałuże, raz mi stanął i amba, rano zaczął działać. drugi raz wpadłem w porządną kałuże i zaczął się dławić, kilka razy zgasł, al eoczywiscie coś wysłchło i jest ok. dobry niemiecki silnik, chociaż brakuje mi tego co mają japóńczyki