Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting

Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Seat Ibiza II Hatchback Facelifting 1.4 60KM 44kW 1999-2002 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Jak na 1.4 osmiozaworowy i 60 KM to rewelacja jest dożć miły w jeździe miejskiej na trasie nie domaga ale za to jest bardzo oszczędny i łatwo sie gazuje (LPG).
Karoseria : Rdza tu i tam, póki co niewielka.
Zawieszenie : Drążki kierownicze, tulejki, czyli drobiazgi.
Inne : Serwis, jego ceny, i jakość napraw. Wraz z użeraniem się na gwarancji. Zdecydowanie traktuje to jako usterka.
Bardzo pozytywnie choć jak to bywa mogło by być lepiej ale nie jest źle.
nie mam zastrzeżeń do silnika, nigdy mi nie spłatał większego figla :)
Jedynka potrafi wchodzić opornie, kiedyś jak samochód był na gwarancji zgłaszałem to serwisowi ale stwierdzili że wszystko jest w porządku, Na zimnej skrzyni 2 lekko zgrzyta.
Twardo, bardzo bezpiecznie jeszcze gdy wstawiłem gumy między zwoje to całkiem rarytas, Komfortu zero przynajmnije na polskich dziurach. ale ja osobiście wole twarde pewne zawieszenie. Stosunkowo mało awaryjne.
nie mam zastrzeżeń jest OK. Co ma być widać to widać.
Jakoś mało mi guziczków i przełączników ale wszystko generalnie jest pod ręką.
Bez zastrzeżeń.
Na 4 osoby elegancko wystarcza. Gorzej jak sie we 2 osoby jedzie na wakacje. Mało miejsca do zapakowania sie.
ceny serwisowe tragiczne 100% przebitki na częściach w porównaniu z częściami oryginalnymi w sklepach niezależnych, naprawy w serwisie tragiczne po prostu chałtura na max. Zużycie paliwa niewielkie nie dziobie po kieszeni ani na benz ani na gazie.
jakość lepsza niż w Skodzie, gorsza niż w VW. Cena niewiele niższa niż VW, duzo wyższa niż w Skodzie.
czasem coś się popsuje i z reguły są to drobnostki typu termometr temp zewnętrznej, który najzwyczajniej gnije w lusterku przez co często nei działa.
Nie miałem nigdy problemów tego typu. Wyjątek stanowią ogniska korozji które nie wiem dlaczego polubiły tylną klapę i maskę przednią :(

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 60KM 44kW [l/100km]

7,2