Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting
110 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
Nie kupiłby ponownie
: zamarza odma,nie ma smarowania wynik silnik się zaciera
Sprowadziłem sobie autko z zagranicy,bez rdzy i problemów,po dwóch latach super zimy i sypania soli dół cały zardzewiały aż bierze progi,przy okazji elektryka zaczeła szwankować.Raptem przejechałem 20tys km no i zaczeły się problemy.Od odklejającej się podsufitce gdzie dach wchodzi niemile w rezonans po elektrykę do silnika który teraz muszę wyremontować.
nagrzewa się bardzo szybko
dla jednej góra dwóch to spoko
do 90km/h da się wytrzymać ,jazda po dziurach to szok wszysko trzeszczy i piszczy,twardy jak bolid formuły 1.Próbowałem coś wyciszyć,po rozebraniu tapicerki nadkola zobaczyłem kawałek gąbki w foli,ja rozumiem że to auto nie do podróży ale jakieś wygłuszenie mogłoby być.
żeby zejść w mieście poniżej 7,5l prawdziwa sztuka a auto malutkie
Myslałem że kupując autko małe z małym silnikiem i z grupy vw nie będę miał problemów,niestety tak jak wszyscy komentują że vw to już nie to co kiedyś(tak jak mercedes)widać że niemcy też już robią szmelc.Za tę cenę kupić coś innego może nie z takim wyposażeniem(klimatronic w 1,4 60KM to żadkość ale gdy się włączy klima trzeba samochód pchać) Jeśli ktoś chce kupić Ibizę to lepiej niech poczyta na forum klubu ibiza komentarze do tego samochodu,ja tego nie zrobiłem i teraz jestem trochę kasy w plecy.
elektryka do bani,sterowniki szyb padają,alternator,czujnik temp zewn padł no i klimatronic oszalał
odpalał na mrozie bez zarzutu aż odpalił tak że włączył się wskażnik oleju i zdechł,silnik do remontu,olej zgęstniał i niesmarował-wynik-zatarty silnik.Podobno to najgorszy silnik vw na forum piszą żeby w zimę trzymać w ciepłym garazu.Koszt prawie 2000zł bo głowica z wałkiem w jednej całości,to samo polo i skoda.Niech ktoś nie myśli że na allegro kupi sobie głowicę bo handlarze wiedzą i sprzedają całe silniki.
ni