Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting

Silnik 1.4 60KM 44kW
Rok produkcji 1999
Seat Ibiza II Hatchback Facelifting 1.4 60KM 44kW 1999-2002 - Oceń swoje auto
Silnik : dynamiczny i cichy
Witam wszystkich fanów aut a w szczególności seata ibizy. Auto posiadam zaledwie tydzień, ale mogę trochę o nim powiedzieć. Długo można by pisać o zaletach więc powiem tylko wady. Mała przestrzeń dla kierowcy i pasażerów, coś jest z radiem wyłącza sie nagle nie wiadomo czemu, ale zaraz po ponownym włączeniu działa, średnio tak co 5 minut się wyłączy. To jedyne wady jakie otrzymałem kupując to auto. Inne wady to wady zużycia: poprzedni właściciel miał 2 metry i ważył z 180kg więc zapadnięte przednie siedzenie. Lekko przetarte uchwyty przy drzwiach blisko przycisków do otwierania szyb (trochę nie estetycznie to wygląda). Po za tym nie widze żadnych wad. Autko jak dla mnie jest super. Silnik dynamiczny i w miarę oszczędny bez wycieków. Skrzynia biegów wręcz super, wszystkie biegi wchodzą praktycznie tylko lekkim poruszeniem. Klimatyzacja elektryczne szyby i lusterka bez zarzutów . To tyle jeżeli chodzi o to auto. Po dłuższym czasie użytkowania napiszę coś więcej.
Cicha, biegi wchodzą doskonale z ogromną łatwością.
Auto super zarówno na prostej jak i na zakrętach przy dużych prędkościach.
Bez problemu auto małe wiec wszędzie wszystko wszędzie widać
Jak już pisałem mało miejsca w porównaniu z moim poprzednim autem (vw passat 1991r.)
Silnik cichy. Coś mi z tyłu auta trzeszczy ale dojdę co i naprawię. Ogólnie super.
Spalania nie znam ale tak około 7l/100km moze 7,5l.
ABS klimatronik elektryczne szyby i lusterka kontrola trakcji 1,4 silnik 140000 przebieg rok 1999 cena 9800zł Myślę ze sie opłacało
Tak jak pisałem wczesniej radio i te przetarcia lakieru na
Póki co nic nie zauważyłem.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 60KM 44kW [l/100km]

7,4