Ocena kierowcy - Seat Ibiza II Hatchback Facelifting
11 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Nie kupiłby ponownie
: Ładnie się prezentuje i napend jak podkręcisz na obr. boczkiem po lodzie można świetne numery robić...
Niestety, niektóre jednostki o tych samych parametrach charakteryzują się wyższą kulturą jazdy nawet przy niskim zakresie obrotów ja w moim samochodzie muszę wykręcać 3500obr/min aby poszaleć.
Niestety czasami gaśnie przy ruszaniu trzeba go wyczuć, a jak ruszy i zanim wkręci się na obroty to jednak minie trochę czasu. Tak jak by nie miał mocy. Istnieje ryzyko przy tych silnikach, że się przegrzeje i to dość duży problem, gdyż bierze potem olej. Średni koszt naprawy panewek + toczenie wałka 1500pln z robocizną.
Konstrukcja skrzyni jednak nie należy do doskonałych. Wrażliwa jest na minimalne braki oleju, aby było mało producent od samego początku brał pod uwagę niski stan oleju. Stąd mając pecha musiałem już wymieniać na skrzynię owszem po regeneracji bo nowa kosztuje więcej niżeli sam pojazd. Trzy razy dobierali skrzynie bo co jedna miała zgrzyty. Ale co tam udało się koszt 1500pln + 500pln nowe sprzęgło.
Jak masz niski profil rewelacja. Trzyma się pęknie, a na zakrętach jak Hołowczyc. POLECAM! SUper długo by pisać...
Czasem ktoś umknie jeśli stara się wyprzedzić Ciebie z prawej strony, a nie jak przyjęte z lewej.
Muszę przyznać, iż dostępność do całokształtu doskonała. Przecież to nie STAR tylko mały samochodzik o ładnym wykończeniu.
Niestety ogrzewanie mi nie działa, chyba nagrzewnica poszła w nie pamięć. W największe mrozy cierpiałem. Przy moim poprzednim też tak miałem. Chyba mam pecha ;(
Z przodu super tył owszem głęboki. Zaznaczam, iż mam 188cm. Podróż w cztery osoby luzik w 5osób również możliwe, lecz nie polecam na dalekie trasy. Przecież to trzy drzwiowy, więc wozić oprócz siebie i dziewczyny nie zamierzam.
Jak dla moich uszu ze sportowym tłumikiem jest dobrze. Lubię ten pomruk. Wiem jak to brzmi dresiarzem nie jestem już takiego nabyłem ze sportowym tłumikiem.
Niestety jak wcześniej pisałem muszę kręcić silnik na wyższe obroty, aby ruszyć , wyprzedzić i w ogóle więc sami wiecie nie sprawdzę się chyba moim obiektywizmem.
Narzekać nie będziesz!!! Bardzo solidna bryła.
Dolegliwość skrzynia biegów oj mankament wielki. Trzeba uważać lepiej sprawdzić poziom oleju. Drobny brak i można zapomnieć o skrzyni.
Elektryka jak się zapali serwis zapomnij, że zgaśnie ,lecz jeździć można.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW