SUPER autko na poczatek.moim zdaniem na pewno lepszy niz golf czy polo(z tego samego rocznika).z osobistego doswiadczenia chcialem tylko podkreslic ze ibiza z silnikiem 1200 wcale nie pali wiecej od ibizy z silnikiem 900.polecam wrecz ten pierwszy(1200).
powyzej 100 na godzine juz mocno go slychac.jak jedziesz sam to ma NAPRAWDE sporego kopa.NIESTETY zabierz se jeszcze 3 pasazerow a ciezko jest cos wyprzedzic:(.no ale coz to tlko 1200ccm.
standardowo 2 czasem sie chaczy.no a 3 bieg to qrde bania ,jeszcze prawie nigdy nie wbilem go bez chaczenia:(:(.
praktycznie zadnych zastrzezen.jedynym mankamentem po duzym przebiegu sa stukajace przeguby.sporo kosztuja (za dwa ok 180zeta).autko nie wychyla sie na zakretach i ogolnie super sie prowadzi.nie mam wspomaganka a kierownice krence jednym paluszkiem:):) (i wcale nie jestem ostro napakowany:):)).
mialem juz pare autek.po prostu THE BEST.no qrde nie da sie nim nie zaparkowac.naprawde idealna!!!!
SUPER.zero zastzrezen.po prostu wsiadasz pierwszy raz i juz jedziesz ,wiesz co i jak.bez problemu.
ok.daje cieplo kiedy trzeba ,no a co do chlodzenia to nie ma klimy ale i tak jest ok.
kochani w tej klasie nie widzialem jeszcze tyle miejsca.golfiki i astry moga tylko pozazdroscic.z przodu DUZOOO miejsca a z tylu 3 osoby tez spokojnie pojada.no i te SUPER wygodne fotele.lepsze niz w escorcie i deawoo.maja tylko troche slabe trzymanie boczne.
no do 100 to jeszcze ok.ale potem glosno.ale kto by tam sie ponad 100 rozpendzal na naszych drogach:):).
niektore czesci sa taniutkie (sporo od uno pasuje).ale niektore drozyzna (np.oslony przegubow od strony skrzyni biegow-60 szt. zeta oryginalne).w trasie ok 6 litrow a w miescie ok 7-8.przy dosyc ekonomicznej jezdzie oczywiscie(nie zamykamy obrotomierza na kazdym biegu:):)).
Naprawde jak za 3,5-4 tysiace to jest super auto.no lepiej kupic to niz malucha czy poloneza bez gazu.ale lepiej sprawdzic przed kupnem blotniki i z tylu pod podloga czy nie ma ognisk rdzy bo czasem sa one naprawde spore.poza tym OK.
tylna polka lubi sobie poskrzypiec.zawiasy ja trzymajace sa czesto urywane przez "silnych" kierowcow.czesto zawiesza sie wskaznik paliwa oraz -co najgorsze-obrotomierz.czasem tez chodzi on bardzo powoli jakby go cos przymulilo.
wyciek oleju spod uszczelki na misce oraz z pod oslon przegubow.