Auto spełnia wszystkie moje oczekiwania. Jest ładne, przestronne (ale nie karawan), super wyciszone. Do tego należy dodać bardzo bogate wyposażenie, wysoką jakość materiałów, miękkie plastiki i bardzo dobre (jak w autach premium) spasowanie. Silnik kulturą pracy i ekonomią użytkowania dopełnia szczęścia. Cieszy mnie, że po zakupie jestem przekonany o trafności wyboru.
Cicho, elastycznie i bardzo miękko pracujaca jednostka. CR w porównaniu do PD to skok o kilka klas do przodu - dobrze, że SEAT od razu wprowadził nowy silnik do tego modelu.
6 biegów o krótkim skoku lewarka i bardzo elastycznym zestopniowaniu - dla mnie rewelka. Nie haczy na żadnym z biegów (w poprzednim aucie wsteczny bieg nieco haczył).
Nie za twardo i nie za miękko - super zestrojone zawieszenie. Idelane dla rodzinnej limuzyny wyższej klasy.
Piszą, że to auto jest z innej dekady. Narzekają, że poprzednia generacja A4. Nie bardzo wiem o co chodzi - A4 w wersji B7 chwalono za wszystko bo i faktycznie było autem super. Widoczność bardzo dobra we wszystkich kierunkach (to m. in. zasługa zachowanej linii auta z modelu A4) plus parktronik załatwia całość.
Dokładnie jak w A4 i całym koncernie VW - wszystko na swoim miejscu, pod ręką i intuicyjnie obsługiwane. Brawo i tak trzymać.
Zimą jeszcze nie testowałem, ale latem klimatronik spisuje się medalowo.
Dla kierowcy i pasażera z przodu jest super - dużo miejsca, wygodne fotele, klimatyzowany schowek. Z tyłu trochę mniej miejsca, ale narzekać nie ma na co. Generalnie jest ok. Jakbym chciał mieć ponton to kupiłbym Skodę SUPERB.
W żadnym z dotychczasowych aut nie miałem tak cicho. I przy małych i przy dużych prędkościach jest super - to pwenie zasługa aerodynamicznej sylwetki i dźwiękoszczelnej przedniej szyby (opcja dodana do mojego modelu).
Przeglądy - standard (600 - 800 zł). Zużycie paliwa bardzo dobre. Generalnie wszystko powinno byc w miarę tanie - w postaci A4 samochód już trochę na rynku jest i zamienników jest sporo.
Auto kupiłem w promocji rocznikowej i za cenę 95 tys. pln. Nie kupiłbym żadnego auta w podobnej klasie z analogicznym wyposażeniem. W tej cenie miałbym A4 w wersji modelowej B7 z rocznika 2007. Wybór, przynajmniej dla mnie, był oczywisty.
Na razie brak jakichkolwiek usterek.
Na razie brak jakichkolwiek usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 143KM 105kW