: Mam to auto już. 9 LAT gdy je kupowałem nie było az tak popularne jak teraz, moze dlatego piszę tę opinię, moze komuś się przyda. Kilka takich moich uwag silnik 1,4 tdi 2003 sprzęgło nie ma dwumasu, świece najlepsze boscha, najlepiej chodzi na zwykłej ropie statoil, opony max to 195/65 r15 z tym ze zimowe obcierały na początku lekko nadkola przy maksymalnym skręcie kół ale to dobra opcja jesli chce się podnieść lekko to auto, letnie 185/60 r15 idealne mieszczą się bez problemu chociaż producent zaleca inne o wiele mniejsze. Jeśli komuś przytrafi się uporczywe klikanie pod kierownicą trudne do zlokalizowania to zapewne sterownik od mieszania powietrza, cieple/ zimne, ustawić zakres na zimny nadmuch i sprawdzić czy ucichnie. Bedzie wiadomo co wymienić :) Olej 5w40castrol edge od 9 lat, silnik szczelny, praktycznie nie bierze oleju, uwaga na luzującą się pod maską plastikową osłonę silnika która drgając potrafi przeszorować kable zaworu egr. 14 lat na oryginalnym wydechu, chociaż wymiana juz chyba niedługo.