Ocena kierowcy - Seat Cordoba III Sedan

Rok produkcji 2008
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Seat Cordoba III Sedan 1.4 16V 85KM 63kW 2006-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : nie podpada mi
Karoseria : odpryski na lakierze od uderzeń drobnych kamieni w normalnym użytkowanu
Układ hamulcowy : tarcze i szczęki hamulcy bo musiałem wymienić przed 90 tys. km.
Zawieszenie : łożysko iłącznik bo musiałem wymienić przed 90 tyś. km.
jedynie narzekam na lakier ponieważ po uderzeniu choćby drobnego kamieniuszka spod kół jadącego z naprzeciwka samochodu powoduje odpryśnięcie lakieru do blachy. W corsie z 1999r.tego nie było
jak do tej pory zero problemów z silnikiem
jak do tej pory pracuje świetnie
jedyne co robiłem to ustawianie geometrii po 80 tys. km.
przez wysoki kufer bagażnika mniej widać przez wsteczną szybę, ale można się przyzwyczaić
bez uwag
jak do tej pory doskonale
przy moim wzroście 175 cm nie narzekam. Pasażerowie również nie narzekają jeśli jądą w samochodzie 4 osoby. 5 osób też da radę, ale lepiej będzie jak nie będą za duzi
jak jest zimny to przez chwilę trochę go słychać, ale jak dla mnie jest dobrze
przy mojej jeździe w drodze do pracy na odcinku 25 km w okresie letnim mieszczę się w średnim spalaniu między 4 a 5 litrów na 100 kilometrów. Z kompletem ludzi na trasie z prędkością w okolicy 120 km/h mieszczę się w 7 litrach
dużo lepsza jakość wykończenia wnętrza niż w skodzie rapid a więc i też niż w najnowszym seacie toledo
po przejechaniu do 90 000 km mogę powiedzieć, że wymieniłem jedno łożysko amortyzatora (koszt ok. 50 zł), jeden łącznik stabilizatora (koszt ok. 50 zł) oraz hamulce z przodu i tyłu. Po przejechaniu 90 tys. wymieniłem rozrząd (koszt ok. 800 zł) i pasek wieloklinowy (koszt ok. 50 zł). To całe koszty jakie poniosłem z racji użytkowania mojej Cordoby oczywiście nie uwzględniłem tu corocznych wizyt w serwisie na wymianę filtrów i płynów.
jeszcze nie było

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 85KM 63kW [l/100km]