To auto nie ma niewiadomo jakich możliwości i opcji. Ot, zwykły samochód z klimą który się nie psuje.
To tylko 1.4 więc szału nie ma, ale nie spodziewałem się torpedy. Auto dobrze zbiera się z miejsca, ale jak załaduje się je na maksa (cztery osoby i bagaże), to już jest ślimak. Tak więc jak już, to dla jednej osoby, względnie dwóch.
Skrzynia ma tylko jedną \"wadę\". Czasem nie wskakuje jedynka i wsteczny. Coś jakby się \"zacinało\". Szukałem w necie opinii i wychodzi, że \"ten typ tak ma\".
Też czwórka, bo trzyma się drogi dobrze, w zakręty wchodzi też bardzo zgrabnie. Trudno się do czegokolwiek przyczepić.
Tu ujmę, bo brakuje wycieraczki z tyłu (wiem, że ten model tak ma...), ale przez to często guzik widać z tyłu, poza tym jest ok. Przód ma dużą szybę, kąt widzenia jest jak należy
Fotele wygodne, dobrze się w nich jeździ, nawet w długie trasy. Regulacja pozwala poprawić ów komfort jakby komuś domyślne ustawienie nie pasowało. PRzycisków do bajerów różnych jest mało, więc nie ma problemu z połapaniem się we wszystkim. Ot taki \"standard\".
A tutaj to rewelacja. Nagrzewa się zimą bardzo szybko (moja opinia plus wielu pasażerów). Bez nawet dwustrefowej klimatyzacji tył też szybko się nagrzewa. Latem zimny nawiew również bardzo szybko zmienia temperaturę w aucie.
Przód jest w porządku, miejsca dużo, ale z tyłu gorzej. Jeśli na fotelu przednim siedzi ktoś z długimi nogami, to za nim musi być mikrusek, bo inaczej kolana będą na wysokości czoła ;)
Tutaj ciężko wybrać. Wahałem się między 3 a 4. Bo do 90km/h jest ok, wyżej już słabo. No i jak się wjedzie w dziurę to odgłos przypomina urywanie koła... (ma twarde zawieszenie).
Nie wiem jaki poziom spalania jest ekonomiczny, ale na trasie przy 90-110km/h spalanie waha się od 5,3l do 6l na 100km. W mieście z kolei autko potrafi zassać 10l... Przeglądy standardowo, napraw jakichś specjalnych nie miałem. Od 2 lat jak mam auto robiłem w nim tylko czujnik stopu...
Jak kupowałem w 2011 była w porządku. Nie wiem jak teraz :)
Nic się nie psuje, zresztą nie bardzo się ma co psuć. No przez 2 lata wymieniłem już ze 4 żarówki z przodu :)
Nie miałem na razie żądnych poważnych usterek. Wszystko gra i buczy
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 85KM 63kW