Może być, 85 KM w tym autku to minimum. Na dreszcz emocji pod światłami nie ma co liczyć. Po prostu spokojnie i bezpiecznie do celu.
Działa precyzyjnie, znacznie lepiej niż w bravce (2000 r).
Jestem zadowolony, mniej więcej jeździ podobnie jak samochody które testowałem: corsa, punto, fabia.
Parkowanie tyłem to koszmar, ocena odległości słaba. Zastanawiam się, czy nie zainwestować w jakiś czujnik z allegro.
Pozycja za kierownicą ok, wszystko jest pod ręką. Brakuje podłokietnika, ilość schowków skromna. Miałem nadzieję, że w moim modelu będą schowki pod siedzeniem, ale cóż... były tylko w katalogu. Denerwuje mnie radio, trzeba nosić ze sobą. Polecam radia montowane na stałe.
Wentylacja lepsza niż w bravce, klimy latem nie testowałem jeszcze.
Samochód przeznaczony dla małżeństw z małymi dziećmi, oczywiście w wieku przedszkolnym, max. podstawówka. Z tyłu przestrzeń skromna, ale dzieciaki się zmieszczą. Bagażnik super, ale brakuje siatek lub czegoś takiego. Małe torby latają po przepastnym wnętrzu.
Słabe!!! jest głośno. Znacznie gorzej niż w nowym Punto, nie ma szans z Corsą, czyli najcichszym autem moim zdaniem.
Wybieram się do serwisu, ponieważ coś w autku trzeszczy, prawdopodobnie pokrywa bagażnika. Odgłosy mnie denerwują, psują nastrój. Jadąc myślę tylko i wyłącznie o tych trzaskach. 6000 km i takie odgłosy! To jakaś kpina, gdzie tu niemiecka technologia, gdzie te emocje?
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 85KM 63kW