Piękne auto na zewnątrz w środku na odwrót nudne plastiki. Proponuję trochę chromu lub drewna jak kto woli . To naprawdę poprawia wygląd.Spodziewałem się jednak czegoś więcej.Muszę jadnak powiedzieć że przy tych pieniadzach miałem do wyboru skodę fabię?opla II strasznie oklepane i nudne auta.Opisuję tu myślę rzetelnie wady i zalety i nadal po roku kupił bum ten sam model-poprostu mi się bardzo podoba.
Jak na 75 koni to nieźle.Cichy, elastyczny- nie dusi się na wysokim biegu przy małęj szybkości.Trzymając go na wysokich obrotach otrzymujemy dość wysokie osiągi.Warto też zwrócić uwagę na moment obrotowy który jest taki sam jak w niektórych autach 100 konnych konkurencji. Tak więć słaby start ale potem już przyzwoicie.
Problemy z gładkim wrzuceniem biegu wstecznego!( czasami )
Komfort jazdy tragiczny auto przenosi do kabiny wszystkie nierówności z drogi!
Rekompensuje to jednak fantastycznym trzymaniem się drogi.Myślę że konstruktorzy źle tu dobrali kompromis pomiędzy komfortem a bezpieczeństwem.
Denerwują mnie opinie o wysokim bagażniku zasłaniającym widoczność do tyłu!Skoro widzieli go najpierw z zewnątrz to czego się spodziewali zasiadając za kierownicą?Tak naprawdę to kwestia przyzwyczajenia.
Bez zarzutu.Denerwyje mnie tylko to piękne zamknięcie bagażnika !!!Spróbujcie go otworzyć z siatkami pełnymi zakupów.
Klimatyzacja działa bez zarzutu,po ustawieniu odpowiedniej temperatury nie ma co poprawiac.
Może by tak jeszcze wentylować parujące
klosze świateł - firma seat i nie może sobie z tym poradzić.
To porażka tego auta.Miałem poprzednie auto o 10 cm krótsze i spodziewałem się że miejsca we wnętrzu będzie co najmniej tyle samo a tu niemiła niespodzianka!Z przodu wcale nie tak fantastycznie z tyłu dobrze że jeździ tylko 7 letnia córa bo dorosłą osobę można co najwyżej połozyć w poprzek!Zaowocowało to jednak b.dużym bagażnikiem dla mnie na wakacje jak znalazł.
Silnik cichy,co z tego że słychać wszystko inne! Zabrałem się więc najpierw do wygłuszenia samochodu, myślę że warto!Trzeba też powiedzieć o hałasie opływającego samochód powietrza , niby ayto zgrabnie zkonstruowane a powyżej 120 km to żeby nie było wstydu lepiej włączyć radio.
Pali przyzwoicie.6 litrów na trasie ( nie jeźdzę ekonomicznie!)najwięcej na razie 8,7 po mieście.
To co odstrasza to serwis - fatalny!!!!!!!!!!
Nowe auto pierwsze 4 dni stało u nich ponieważ elektryk nie mógł sobie poradzić z alarmem który włańczał się
z wku..... regularnością co 30 min.
Obsługa nieprofesjonalna, niesympatyczna!!!!!!Nie polecam, salonu w Osielsku koło Bydgoszczy.
Cena 53 tys.tej wersji to za duzo !!! Ja kupiłem ze starego rocznika w czerwcu juz za 40 tys.to mozna już zaakceptować.Co do jakości niby niemieckiej to bym polemizował.Mnustwo dupereli które w III generacji modelu powinny zniknąć.Porównując to auto do poprzedniego Lanosa to tylko spalanie było gorsze cała reszta przemawia na korzyść koreańczyka.Głupia próżność człowieka pcha o do niby lepszej marki- tylko po co?
Przejechałem dopiero 7 tys.O niezawodnym aucie porozmawiamy gdy przejadę z 10 razy więcej.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW