Do tego żenująca jakość obsługi w ASO ( ukradziono mi koło zapaowe ) podczas naprawy blacharskiej
To chyba najmocniejszy atut tego samochodu. Mimo małej pojemności i mocy radzi sobie z autem poprawnie. Jest w miarę elastyczny i niezawodny.
Biegi wchodzą w miarę płynnie i precyzyjnie. Są jednak haczenia przy wrzucaniu wstecznego i jedynki, więc nie jest to ideał. Przy przebiegu 100000 miałem awarię, która o mało nie skończyła się zniszczeniem skrzyni biegów. Uszkodzeniu uległo uszczelnienie półosi co spowodowało wyciek oleju ze skrzyni w szybkim tempie. Auto jeździło pewen czas prawie bez oleju. Na szczęście wymiana uszczelniacza i uzupełnienie oleju załatwiło sprawę.
Autko jest w miarę sztywne. Przy bocznym wietrze trzeba jednak mocno trzymać kierownicę bo myszkuje po drodze i jest niestabilne. Poza tym przy pełnym obciążeniu na poprzecznych nierównościach skacze jak kangur co jest bardzo nieprzyjemne i niebezpieczne
Do tyłu bardzo słabe, na boki lepsze ale bez rewelacji (małe szybki boczne)
Krótkie siedziska z przodu, w sumie trudno ustawić dobrą pozycję za kierownicą(mam 187cm) Z tyłu tylko miejsce dla 2 dzieci lub 2 foteliki dziecięce. 3 osoby z tyłu to hardcore i tylko na krótkie odcinki
Opis przy ergoomii
Głośny
To też atut tego silnika, autko nie pali dużo
Jakość spasowaia i jakość plastików bardzo słaba, cena wysoka
Skrzypiące zaieszenie, trzeszczące plastiki (skrzypowóz), łatwo rysujące się plastiki wnętrza
Wymieniałem: czujnik świateł stop 2x,
łożysko tył lewy,
wiązkę przewodów między karoserią i klapą bagażnika 2x,
pilot alarmu w kluczyku,
zamek drzwi przód lewy (uszkodzomu mikroprzełącznik)
żarówki h7 ok 10x i liczne inne (alternator i regulator napięcia ok.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW