: bardzo oszczędny, niezawodny, wystarczająco dynamiczny 90KM myślę że z 110 km to juz rewelacja.
: jak w opisie "niezawodnosć drobiazgi"
podwyższe ocene na bardzo dobrze( sądzę że ideałów nie ma)
dam 4+ bo praca diesla to dla mnie przyjemność( NIE WSZYSCY TAK UWAŻAJĄ, TO KWESTIA UPODOBAŃ)
biegi wchodzą płynnie , lekko-bez zastrzeżeń
do tej pory nic- nie puka nie stuka amorki idealne (wykazał ostatni przegląd) pozostałe elementy w bardzo dobrym stanie- jak na 2 lata jeżdzenia po naszych drogach to uwazam za dobre osiągnięcie
jedyne zastrzeżenie to te małe prawe lustro -Ale te typy tak mają:) dotyczy grupy VW tego segment
takjak powinno byc- wszystko na swoim miejscu
z climatronikiem naprawde idealnie
no tu juz troche słabsza ocena bo o ile dla kierowcy (i to nie dla zbyt "dużego) miejsca wystarczająco to dla pasażerów juz malutko- no ale przeciez to brat bliźniak WV POLO więc male autko
dobrze wytłumiony silnik jak na diesla (ja i tak lubie gdy go słysze) troche głośniejszy pow 130 km/h.
tutaj rewelacja nie przekroczyłem 6 litrów zimą i 5,5l w pozostałym okresie w jezdzie mieszanej z dużą przewagą miejskiej a na trasie 4,5 niezależnie od pory roku. przeglądy może troszke droższe w porównaniu do benzyniaków jezeli chodzi o wymiane płynów
dostępność aut z drugiej ręki w dobrych cenach /jakość naprawdę bez zastrzezeń
jedyna naprawa - to mechanizm podnoszenia przedniej szyby( mozna to uznać za mankament grupy WV golf polo seat, za słabe są uchwyty plastikowe podnoszące szybe ) naprawa z wykorzystaniem używanego mechanizmu 250-300 zł w serwisie 600zł
brak poważnych usterek- powyższe brzmi groznie ale nie jest tak źle.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW