Przyzwoity środek transportu dla rodziny - tani w eksploatacji, pojemny i nierzucający sie w oczy (niektórym przecież o to chodzi).
Na jawowych obrotach trzesie ostro, elastycznosc taka sobie ale z wyprzedzaniem nie ma problemow.
Przebieg robi swoje, pierwszy bieg wchodzi ciezko.
Tak jak i parametry silnika nie sportowy (mozliwie komfortowy) oczywiście uwzględniając klasę auta.
Do tylu kiepsko (wina dużego bagażnika). Ale dużu bagażnik jest OK.
Wolkswagenowka (VW Polo). Jak ktos preferuje bedzie zadowolony.
Działa nieźle ale ostatnie dwie prędkości ostro hałasują. Zimą nie miałem problemów z ogrzewaniem do (-15). KM
Z przodu jest OK. A z tyłu no cóż nie jeżdżę z tyłu ale w dłuższą trasę lepiej na tylnej kanapie będą miały dwie osoby.
Do prędkości 100 km/h jest przyzwoicie powyżej 120km/h hałasują i silnik i powietrze opływające karoserię. Ale to jest auto do spokojnej jazdy.
Trudno zakwestionować ocenę bardzo dobrą jeżeli na 20 litrach ON można zrobić 450 km.
Jak na diesla przystało droższa ok 4 tys od swoich sióstr z małymi (podstawowymi) silnikami benzynowymi.
Po zakupie wymieniłem paski i płyny poźniej klocki/tarcze i komplet amortyzatorów (amorki od nowości). Czyli wszystkie eksploatacyjne. Do tej pory przejechałem 24000 km (przez 10 miesięcy). Wadą są zamarzające zamki .
Do tej pory nie miałem
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 68KM 50kW