: Spalanie średnie na poziomie 10.5l LPG przy 129km w 20 letnim samochodzie jest bardzo dobre. A trzeba zaznaczyć że silnik robi robotę z świateł mało który miał szanse
: Zamarzające cięgna od drzwi przednich
: Palec rozdzielacza zapłonu się pokruszył i zniszczył czujnik halla co było
Przeniesienie napędu
: Trzeba było wymieniać sprzęgło bo się ślizgało drążek zmiany biegów bardzo mało precyzyjny
Ogólnie polecam samochód umiarkowane spalanie przy niezłych osiągach. Szkoda że sedaa nie było w silniku ABF takiego jak w ibizie (2.0 150km). Więcej miejsca niż w ibizie szczególnie w bagażniku bardziej nie tuzinkowy niż golf. Niestety jest to już stary samochód więc lepiej nastawić się na drobne lub bardziej poważne naprawy.
Silnik mocny i w miarę elastyczny choć czuć że lubi obroty. Niestety dość rzadki dlatego ciężko o jakieś instrukcje a i części do niego trochę droższe. Ogólnie nie ma tragedii jak ma taką samą część jak w innych VW podobnych za to pali tylko 10.5l LPG (sekwencja stag)
Niestety skrzynia biegów ma krótkie przełożenia przydałaby się 6. Drążek mało precyzyjny, ale to może mój egzemplarz był taki wyjechany
Generalnie samochodem jeździło się pewnie ale ze świateł bardzo latwo zrywał przyczepność
Fotele bajka regulowane w 3 płaszczyznach el. szyby przód, klimatyzacja centralny zamek czyli wszystko co mi potrzebne zawieszenie w miarę twarde, ale takie lubię
Wszystko jest na swoim miejscu w zasadzie identycznie jak w VW szkoda że nie miala schowka przy pasażera tylko poduchę powietrzną za to kierowca miał schowek pod kierownicą
Generalnie z przewietrzaniem nie było problemów w moim egzemplarzu problem z przełączaniem ciepłego na zimne pancerzyk chodził z linką
Z przodu nie było podstaw do narzekania, a jestem spory 193cm wzrostu 115kg wagi. Z tyłu przeszkadzała szybko schodząca linia dachua i a nogi już mniej miejsca. Bagażnik zadziwiająco duży
Co tu wiele pisać nie jest to fiat ale też żadna limuzyna jak ktoś chce mieć cichutko w srodku to odradzam, choć za te pieniądze ciężko znaleźć coś znacznie lepszego
Małe spalanie gazu, niestety samochód ma swoje lata i usterki zdarzają się dość często. Części ogólnie tanie jak są z wspólne z innymi modelami. Bo np. takie kable wn są tylko do tego modelu dlatego trzeba się ponaginać i trochę więcej zapłacić. Ogólnie nie ma tragedii, choć mogło być lepiej
Jak ktoś za takie pieniądze poszukuje samochodu co potrafi coś pokazać i przy tym nie zrujnować właściciela to polecam choć chyba lepszą opcją są silniki ABF 2.016v 150km jak w coupe albo dla oszczędności 2.08v 115km oczywiście wszystkie w sekwencyjnym gazie
Nie działająca szyba pasażera problemy z licznikiem zamarzające drzwi problemy z przełącznikiem nawiewu trochę tego jest
Niestety musiałem wymieniać sprzęgło ale nie wiem ile wcześniej na nim przejechała pokruszony palec zniszczył czujnik halla (lepiej sprawdzać w jakim stanie jest palec bo nowy kosztuje 10zł a jak skruszeje to samochód unieruchomiony i koszty naprawy wyższe zdarzają się problemy z elektroniką niestety wiek robi swoje. Na plus napewno zabezpieczenia antykorozyjne
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 129KM 95kW