Ocena kierowcy - Seat Cordoba I Sedan

Abdul, 18 lat temu
Silnik 1.6 i 101KM 74kW
Rok produkcji 1996
Seat Cordoba I Sedan 1.6 i 101KM 74kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Jak na tą pojemność silnik jest dość elastyczny ale to przede wszystkim dzięki dość dobrze wystopniowanej skrzyni biegów. Co do kultury pracy nie mam większych zastrzeżeń (w końcu to nie Vka:)
Póki co nie mam z nią wiekszych problemów. Ponoć w tych autach pada łożysko ale odpukać u mnie jest wszystko ok.
W zadadzie przesiadłem się z bardzo miękkiej jetty do usportowionego SXa wiec 5tka się nalezy :)
No co tu ukrywać. Do tyłu lipa, przednie słupki, przy moim ustawieniu fotela dość często wprawiają mnie w zakłopotania. Doki ok.
Dosyć dobrze. Intuicyjny komputer a z reszta przycisków też nie ma problemu. Czasami musze sobie trafiać w sterowanie szyb w środkowym panelu.
Silnik dosc szybko się grzeje a co za tym idzie i we wnętrzu można sobie zorbić dobrze ;) Klima też działa :)
5 się nalezy bo jakby nie patrzeć jest to autko niższej niż kompaktowa klasy a mimo tego ludzie po ok 180cm nie mają problemów z zajęciem miejsca ani z przodu ani z tyłu.
Troche tu poingerowałem ale przed grzebaniem tez nie było najgorzej. Cały czas trzeba mieć na uwadze klase samochodu.
Trasa bardzo ładnie pali (5.5 - 7) a miasto (Kraków) niestety w granicach 8-12 litrów. Troche dużo no ale to imasto jest zarondowane i zaświatłowane (bardzo mało szybkich i bezkolizyjnych odcinków)
No mi się uadało za dosc dobrą cene kupić autko z prawie wszystkimi wypasami. Wiekszych problemów nie robi, jeździ do przodu, cóż więcej mi potrzeba :)
Przecierająca się tapicerka, wymiana przekaźnika od klimy i czujnika temperatury oleju. To chyba tyle
Kończa mi się przeguby ale to raczej sprawa exploatacyjna. Tak poza tym nie miałem żadnych problemów.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 101KM 74kW [l/100km]

7,5