: Bardzo niespotykana budowa i zabudowa bloku silnik, jak i niezwykle interesujący kolektor dolotowy to jedna z rzeczy jaka mi najbardziej imponowała w tym samochodzie
Co do całokształtu, nie mam nic do zarzucenia, auto godne polecenia, mam je 3 lata i jak narazie żadnych poważnych usterek
silnik w stanie nie nagannym :), nawet na dużym mrozie odpala prawie momentalnie, nawet jeśli postoi conieco, nie miałem z nim problemów prócz jak każdy wie rozrządu ale to normalne
skrzynia biegów, bardzo dobra, precyzyjna, szybko i sprawnie można zmieniać biegi, prawie jak w sportowej skrzyni, jest w stanie to wytrzymać.
Układ jezdny nie naganny stan, przynajmniej w moim egzemplarzu, bardzo dobre twarde zawieszenie.
Widoczność całkiem niezła, chociaż widok przez tylna szybę mógłby być lepszy, ale z racji spoilera na klapie bagażnika jest pomoc i swego rodzaju punt odniesienia.
Nie mam nic do zarzucenia tutaj, mój egzemplarz jest jak dla mnie idealny, co prawda 1 schowek ale wystarczająco dużo.
Co do ogrzewania jest bardzo dobre jak na ten stan, od kiedy mam go to nie miałem nic poważnego i nic nie robiłem przy tym.
Co do przestrzeni, jakże z przodu jest miejsca prawie że w brud tak na tylnej kanapie ma to wiele do życzenia :), ale cóż jako kierowca tam nie jeżdżę, ogólnie jest całkiem przyzwoicie jak na sedana.
Jak na taki wiek auta wyciszenie oceniam na dobre z racji że nie robiłem z nim nic, i nie było też nic uciążliwego, jedyne co to uszczelki drzwiowe mogą być problemem.
Z zachowaniem spokojnej jazdy jest niskie spalanie, co do innych kosztów wymiana oleju, rozrząd i tak nic poważnego nie było, wiec tylko pozostaje radość z jazdy.
Wg mnie stosunek bardzo dobry, do jakości wykonania, blachy jak na tamte czasy w bardzo dobrym stanie, silnik również w bardzo dobrej kondycji.
Jedynie co miałem przez ten czas użytkowania to drobne poprawki blacharskie i również wymiana zużywających się cześć jak łożysko czy amortyzatory, tylnego mostu, nic poza tym.
Nie zanotowałem w okresie posiadania żadnych poważniejszych usterek, wszystko w jak najlepszym porządku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 101KM 74kW