: Falujące obroty-czyszczenie przepustnicy co 1,5 -2 lata pomaga
Powiem tak.Jest to mój 4 samochód i najlepszy jaki miałem.Poprzedni miałem Punto 1,2 ELX z 1996r-pełen wypas ale ciągle w naprawie.Cordoba jest niestety goła i wesoła ale przewyższa Fiata niezawodnością bardzo wysoko.Jestem bardzo zadowolony z mojej cordoby i dlatego tak ciężko mi się jej pozbyć bo wiem że na taki samochód już nigdy w życiu nie natrafię
Silnik niezawodny choć trochę mało elastyczny ale oceniam go b.wysoko-tylko lać i jeździć
Perfekcja-jeszcze nie było abym miał problem z wciśnięciem jakiegoś biegu-cichutka,bezobsługowa i bezawaryjna skrzynia
Trochę twarde zawieszenie a co za tym idzie słychać i czuć każdą najmniejszą dziurę.Ale za to zawieszenie po przebiegu prawie 130 tys nie wymagało żadnej naprawy więc tylko gratulować niezawodności
Widoczność na boki i do przodu przyzwoita,niestety do tyłu przeszkadza dość wysoki kufer.
Ergonomia na przyzwoitym poziomie.Wszystko pod ręką i na miejscu
Miejsca z przodu wystarczająco aby zająć wygodna pozycję,niestety z tyłu mało miejsca
Ekonomia to wizytówka tego samochodu-części tanie i wszędzie dostępne,naprawy niedrogie i nieskąplikowane-pozwalają samodzielnie wykonać wielu napraw
Za te pieniądze nie ma lepszego auta rodzinnego
Przez okres 7 lat odkąd go mam nie było żadnych poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW