Lista ocen Seat Cordoba I (563)

4,4
~Podkładka
Sedan 1.8 i 16V 129KM 95kW
było to moje pierwsze autko, chciałem dokładnie ten model CORDOBA Gti 1.8 16V autko z tym motorem daje wiele radości z jazdy!! lekka buda i duż moc 129 KM. niejedno audi , wv golfa gti , zawstydziło:) polecam!!! to autko to mały killer!!!
~Diksam
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
Z silnikiem nie mam żadnych problemów technicznych ale dużo pali(10 lit. po mieście) i jak dla mnie za słaby silnik (75 KM) (Silnik)
2,9
~gsiodlarz@classcom.pl
Sedan 1.4 i 16V 101KM 74kW
Reasumując, auto z wyglądu się może podobać, kilka drobnych przeróbek (felgi alu, spojlery itp.) i... możemy udawać miejskich wymiataczy szos. A tak serio, Cordoba to jedno z pierwszych aut Seata, które miało być utożsamieniem sportowego zacięcia firmy. Szkoda tylko, że nie poszło to w parze z jakością. UWAGA: Konkurencja działa (i dobrze!).
3,4
~czkawka100@poczta.onet.pl
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Fajny samochodzik ale ogólnie jestem troche zawiedziony linia nadwozia oki, silnik też niby fajnie wymiata o dziwo jak na razie z zawieszeniem nic złego się nie dzieje żadnych stuków Może wybrzydzam jak dla mnie ten samochód jest za mało wygodny jak za te pieniądze. Ładnie wygląda ale zbyt funkcjonalny to on nie jest.
3,2
~Michał
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
Bardzo dobre autko, dla osób o średnich ambicjach co do luksusu, oraz o średniej zasobnosci portfela. Części bardzo tanie, dużo zamienników. Jak najbardziej polecam. Przy zarobkach 2000 netto, bez problemu stac mnie na to autko ( chodzi oczywiście o naprawy itd). Kupić samochód to jedno, a serwisowanie to drugie. Jak zarabialem 1200zł to tez było mnie stać na jego serwisowanie.
4,7
~misiek_zx6r
Sedan 1.6 i 75KM 55kW
Wszystko ok, silnik ladnie pracuje, nic nie cieknie, zadnych stukow, tylko jezdzic i jezdzic. (Silnik)
~Bambus
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Auto dobre,wytrzymale,bardzo dobry silnik ale chyba troche za drogie.
4,6
~Arek
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Mam to auto 16 lat, kupiłem używane jako 5 letnie, żadnych awarii, w zasadzie wszystkie części i naprawy to sprawy eksploatacyjne. Auto ma kilka wad jak zamarzające zamki ale ogólnie jest bezobsługowe i bez awaryjne. Silnik jak na tą moc to rakieta, skrzynie dobrze zestopniowana, bagażnik duży choć nie wejdą wysokie rzeczy bo otwór wejściowy za mały, chociaż rower mi wchodzi po zdjęciu koła przedniego i położeniu siedzeń. Mało tym autem...
~Jacek
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Bardzo elastyczny motor. Przyśpiesza wspaniale chodzi ok, choć czasami niestety zdarza się jakoś tak przerywa na szczęście rzadko - zazwyczaj w zimie jak jest zimny. Nie mam większych zastrzeżeń. (Silnik)
Dziennik kosztów dla Seat Cordoba I
5,5
8,7
9,4
4,5
~nnietykalny@wp.pl
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
Jestem bardzo zadowolony, fakt że auto kupilem od sprawdzonej osoby i w bardzo dodrym stanie do końca serwisowane w niemczech, przebieg jest na pewno oryginalny (210 000). Tapicerka w środku nie zniszczona, mam welur, pełną elekrtykę i klimę. Ponadto samochod jest funkcjonalny bo jest to wersja combi. ma podwójną podłoge w bagażniku, porownywałem z fabią combi jest bardziewj ustawny i pakowny.