: ten diesel to rewelacja, przy tak lekkim aucie ma niesamowitą wydajność.
Jestem bardzo zadowolony, fakt że auto kupilem od sprawdzonej osoby i w bardzo dodrym stanie do końca serwisowane w niemczech, przebieg jest na pewno oryginalny (210 000). Tapicerka w środku nie zniszczona, mam welur, pełną elekrtykę i klimę. Ponadto samochod jest funkcjonalny bo jest to wersja combi. ma podwójną podłoge w bagażniku, porownywałem z fabią combi jest bardziewj ustawny i pakowny.
to w końcu 1.9 TDI od vw. Niesamowita elastyczność silnika, ladnie ciągnie juz od 1500 obrotów. Bardzo dobre przyśpieszenie astra II a silnikiem 1,6 105 km wolniej przyspiesza(wiem bo jezdże taką sluzbową)
BIegi wchodzą twardo ale pewnie, brak luzów.
Prowadzenie poprawne ale nie rewelacyjne przeciez to płyta podłogowa od vw polo i na dodatek mam combi. Zawieszenie miękko zestrojone.
BArdzo dobra widoczność, szczególnie w combi tylna szyba pionowo ścięta można cofać na styk.
Deska rozdzielcza identyczna jak w vw polo, tylko znaczek jest seata. Ergonomia na wysokim poziomie.
w lato świetnie dziala klima, czasami nawet za mocno chłodzi i trzena wlączać ogrzewanie.
Z przodu jest dobrze z tyłu troche mało miejsca na nogi.
Jest to diesel i w dodatku od vw, więc jest trochę głośno, ale dźwięk silnika jest mily wieć nie jest uciążliwy
To jest w ogóle rewelacja, na trasie przy pelnym obciążeniu z klimą spalił 4,3 l na 100 km, dodam że prędkość czasami dochodziła do 140 km/h, w mieście nie przekroczył 6 l.
jest dobrze.
adnych problemów.
Trochę trzeba pilnować elektryki- przepalone żarówki na zew i wew.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW