Generalnie poprawny samochód, dobrze wyciszony, sporo przestrzeni zarówno dla kierowcy jak i dla pasażerów.
Największą bolączką samochodu jest system multimedialny - czyli cała nawogacja z radiem i innymi nowoczesnymi bajerami. System ten notorycznie się zawiesza, resetuje, aktualizuje i co tam sobie jeszcze można zażyczyć - poza poprawnym działaniem. Kilkukrotne wizyty w serwisach i wgrywane aktualizacje nic nie dają ... poza zmarnowanym moim czasem i paliwem.
I druga sprawa - przy przebiegu ca 5.000 km wyświetlił mi się żółty komunikat - niski stan oleju. W nowym samochodzie !!! Po zgłoszeniu tego do serwisu kazali mi dolać sobie olej lub udać się do najbliższego serwisu (miałem wówczas ok 100 km), w którym dolali mi olej - oczywiście odpłatnie. Bo samochód ma prawo spalić olej.
Kpina z Klienta.
NIGDY WIĘCEJ ŻADNEGO SEATA. Omijać z daleka.
W nowym samochodzie po 5.000 km wyświetlił się komunikat "niski stan oleju". W nowym samochodzie !!!
Moim zdaniem ospała, żeby w miarę dynamicznie ruszyć trzeba mocniej wcisnąć gaz.
Poprawny.
Zaskakująco dużo miejsca dla pasażerów jak i bagażu.
Akwarium
Przydałyby się fizyczne pokrędła do najważniejszych fukncji takich jak np. regulacja głośności.
Fotel kierowcy mógłby być wygodniejszy. Siedzi się jak na krześle i po 150 km można mieć dość podróży.
Działa
Poprawnie.
Pozytywnie, nawet przy ca 130 km/h jest komfortowo
Częśte wizyty w serwisie to strata czasu i paliwa
Gdyby awarynjność i podejście serwisu byłoby ok.
Tandeta. Nigdy więcej Seata
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 150KM 110kW