: Przyśpieszenie i super prowadzenie tego auta.
: Wrażliwe na jakość paliwa pompowtryskiwacze i możliwość pęknięcia głowicy w pierwszych egzemplarzach
: Błąd w oprogramowaniu świateł mijania prawdopodobnie do usunięcia w serwisie
Ogólnie bardzo fajne auto lecz nie idealne, bo takich nie ma. Na wyjazdy z małymi dziećmi trochę za mały bagażnik. świetnie sprawdza się w mieście, w trasie też ok.
Silnik pracuje poprawnie i jest dynamiczny. Idealny do szybkich manewrów wyprzedzania. Jednak jest trochę głośny i słabo wyciszony w kabinie.Trzeba pamiętać o regularnych wymianach oleju i filtrów.Wariujące czujniki i często zapalająca się kontrolka \"check engine\" pomimo że nic się nie dzieje.
Plusem skrzyni jest 6 bieg. Ogólne działanie OK. tylko czasem problemy z wbiciem 1-go biegu (jakby coś blokowało drążek)
Mam obniżone zawieszenie i koła 17 -całość perfekcyjnie się prowadzi i trzyma drogi, oczywiście jeśli jest równa droga w przeciwnym razie wrażenia są niezbyt.
Przeszkadza zwłaszcza lewy słupek z przodu i chcąc się obejrzeć przez tylną boczną szybkę nie wiele nam to da. Parkowanie tym autem to pikuś, ale pomagają dużo czujniki parkowania z tyłu.
Wszystko jest pod ręką. spora ilość schowków. Bardzo wygodna kierownica multimedialna.
Tak jak powinno być, bez zarzutu.
Nie brakuje miejsca na nogi i nad głową nawet dla dryblasów. Trochę ciasno dla trzech dorosłych osób z tyłu.
Słabo wyciszone wnętrze , dość głośno słychać silnik na całym zakresie obrotów ,a także świst powietrza przy większych prędkościach.
Trasa >120km/h do 5.5 w mieście do 7.5 średnio 6-6.5. Komputer zaniża spalanie o około 10%. Przy tej mocy i osiągach uważam to za dobry wynik.
Co do jakości to zbyt wysoka cena zakupu, jak i części puki co. Z powodu dość świeżego modelu i niezbyt dużej ilości tego modelu na naszym rynku części nie są tanie.
Bardzo delikatne wnętrze - rysujące się i pękające elementy plastikowe. Typowe dla modelu są: piszczący mechanizm przednich szyb (brak nowych zamienników), przepalające się kilka razy w roku żarówki mijania, przegrzewające się gniazda żarówek tylnych(topiąca się izolacja obudowy żarówki). Zdarzały mi się również problemy z czujnikami park. ale jakoś samo się naprawiało. Około 3 tyś przed wymianą oleju i filtrów wariuje kontrolka od silnika, po wymianie jest spokój.
Nie odnotowałem. oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW