naczytalem sie sporo komentarzy ze jest bardzo glosny ,ale mi on wcale nie przeszkadza.kiedy jest zimny bardziej go slychac i przy przyspieszaniu tez i tyle . poza tym jest cicho,w trasie prawie nieslyszalny . bardzo fajne przyspieszenie, 2,3,4 idzie jak burza(jak dla mnie). elastycznosc bardzo dobra.
biegi wchodza bardzo pewnie ,ale nie za szybko. przy zmianie 1 na 2 jest jakos tak ciezko , reszta bdb. moze to wina 200tys ktore ma juz zrobione.
rewelacja. czuje sie w nim jak w sportowym aucie.bardzo dobre wspomagenie, bardzo dobry skret. altea jedzie jak po szynach , ale to juz wzyscy wiedza , a ja potwierdzam.super
nie jest tak zle . przewaznie ludzie narzekaja na slupek przedni ale wystarczy sie wychylic czasami i tyle. parkowanie bez problemu w ciasnych uliczkach tyle ze mam czujniki cofania, bez nich tez bylo by ok-chyba.
wszystko pod reka. ustawien fotela kierowcy az za duzo. swietna kierownica, dopasowana do dloni no i obszyta skora ,rewelacja.
ok
zona jak siada do przodu przy normalnym ustawieniu fotela zawsze przesuwa go do przodu bo ma podobno az za wiele przestrzeni. z tylu takze bardzo dobrze ,
cieply silnik fajnie mruczy. mam dobre opony wiec w sumie od nich tez nie dociera za wiele. przy szybkiej jedzie slychac szum wiatru (120+)ale to chyba w kazdym aucie. slyszalem o swiszczacej uszczelce przy lusterkach , nie mam tego problemu.
mniej pali niz meganka 1,4 benzyna a tam jezdzilem spokojniej.na kompe mam srednie spalanie 5,6l na 100km. faktycznie jest o litr wiecej ale i tak jak dla mnie rewelacja.
2005rok za niecale 21000 zl. auto eksploatowane w uk.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW