Wspaniały samochód rodzinny, szybki, ekonomiczny, przestronny i uniwersalny
Bezawaryjny, dysponujący dobrą mocą i przyspieszeniami, a do tego bardzo ekonomiczny
automat DSG - rewelacja
bez zastrzeżeń
wspaniałym rozwiązaniem są boczne drzwi przesuwne. Zero problemów nawet na zatłoczonych parkingach
doskonała widoczność z każdej strony, do tego kamery 360 stopni, czujniki ze wszystkich stron i kamera cofania
duża ilość schowków, wszystko pod ręką.
Samochodem można wygodnie przewozić 7 osób. Długo szukałem takiego samochodu. Większość aut 7-miejscowych oferuje tylne miejsca tylko dla małych dzieci. W Alhambrze z tyłu mogą podróżować dorosłe osoby, kilka razy jeździliśmy w 7 dorosłych osób do Chorawcji i było wygodnie
super. szybko się chłodzi i utrzymuje odpowiednia temperaturę pomimo dużej ilości okien i szyberdachu.
Ogrzewanie bez problemu. tym bardziej że auto ma webasto
Przestrzeni jest bardzo dużo - patrz ergonomia
Cichy i komfortowy
Od nowości, od roku 2017 nie było żadnych awarii.
Koszty podróży niskie, jeśli jedzie się spokojnie do 120 km/h
Kiedy jechałem autostradą do Chorwacji ze średnią ok. 140 (chwilami prawie 200) zużycie skoczyło do 14 litrów
w 2017 roku kupiłem nowe auto za ponad 180 tys zł.
Za tę cenę otrzymałem bardzo komfortowy samochód dla 7 osób
Z takim wyposażeniem i mocą "FR" średnia cena samochodów innych marek nie spada poniżej 200 tys zł.
Przez 5 lat użytkowania był tylko jeden problem. Dziwne dźwięki "brzęczenia" przy gwałtownym dodawaniu gazu. Serwis usunął od ręki (jakaś obudowa poluzowała się przy silniku)
Zero awarii
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 184KM 135kW