: kable w drzwiach parcieją i czasami nie dociera proąd do siłownika
: tulejki wahaczy często się zużywają
: turbina regenerowana.
Jak ktoś potrzebuje auta na długie trasy dla siedmiu osób z dużą ładownością POLECAM
Niestety jak każde auto powyżej 200tyś może mieć problemy z silnikiem. Tutaj silnik jest jednym z najmniej awaryjnych jednak są problemy z turbiną. Regenerowałem ją przy około 320tyś co kosztowało 1600zł. jest to wersja 90KM więc najszybszy nie jest jednak 160-170 jeszcze idzie po rozpędzie.
Niestety właśnie wymieniam koło dwumasowe i sprzęgło. Do tej pory skrzynia działała bez zarzutów.
To duże auto więc na zakrętach czuć siłę odśrodkową i trzeba jednak przyhamować lub zwolnić.
Długi samochód więc zawszę się boję przy cofaniu, ale siedzi się widząc całą maskę przed sobą uczucie jak w autobusie.
Do części karoserii uwag brak oprócz palstików przy lusterkach, które w co drugim aucie bieleją. W środku każda jedna kratka głośnikowa popękana.
Stały mankament kierowców tego i nowszego modelu to pękające rurki od klimy. Ja swoją spawałem przy 340tyś koszt z napełnieniem 500zł.
Ciężko o większe osobowe rodzinne auto. miejsca po wyjęciu foteli jest tyle, że można w nim spać w dwie osoby. Zaliczyłem nim już dwie przeprowadzki na 2-3 kursy. Pasażerowie też nie narzekają na brak nawet siedząc na ostatnich fotelach.
Diesel i wszystko jasne. Moje auto jest głośne bo mam problem z stukoczącym napinaczem, którego nie ma sensu wymieniać.
Jak na tak duże auto bajka. Średnie spalanie od 6 do 6,5 litra.
Najbardziej się opłaca z trzech wyborów tj. Sharan i Galaxy. Lepiej wyposażony niż Sharan a trochę tańszy.
Niestety tulejki wahaczy dwa razy już wymieniane.
Turbina i koło dwu masowe to poważne wydatki, ale kupiłem auto mające 220tyś teraz ma 381tyś. Jak na 170tyś to tragedii nie ma.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW