Zdecydowanie polecam, swietny rodzinny samochod,
oferujacy nieprzecietny komfort duza przestrzen ladunkowa,przyzwoite silniki i nietuzinkowy wyglad, nieco egzotyczny, malo spotykany wiec oryginalny.
2.0t czyli najsłabszy w gamie 150KM... ale od czego jest tuning, za 400pln, bez ingerencji w mechanikę, jedynie zmiana map w komputerze i mamy 200KM i 330Nm momentu, możliwe tylko w uturbionym silniku. Turbo, czyli ciągnie od 1800rpm, i to jak!
No cóż, 5-cio biegowy automat sentronic, przy czym ta pseudosekwencja użyta dosłownie kilka razy, pozwala jedynie na hamowanie silnikiem, ale zarówno w trybie auto jak i manual zbyt wolna, jednak to zawsze automat i dla tak dużego i wygodnego auta to opcja obowiązkowa.
Super!!! Prowadzi się lekko, niezbyt miękko, idealnie wytłumia polskie dziury, cicho, pod warunkiem, że masz odpowiednie opony - polecam Falken FR 452- cichutko!
Na polskie drogi nie polecam felg 17\", bo dusza na ramieniu...
Bardzo dobra widocznosc do przodu, bardzo dobra w lusterkach do tylu, choc brak czujnikow parkowania daje sie we znaki.
Najwiekszy plus tego auta to FOTELE .
Klasa sama dla siebie, przesiedzialem dziesiatki roznych modeli i nigdzie nie bylo tak wzgodnie, zastrzezenia mam jedynie do polozenia wlacznikow tempomatu i cyklicznej pracy wycieraczek, zaslaniane przez ramiona kierownicy.
Ogolnie bez zastrzezen, czasem wiesza sie sterowanie klimatyzacja i trzeba resetowac.
Duzo miejsca z przodu plus rewelacyjne fotele, z tylu dwie dorosle osobz nie moga narzekac.
Ogolnie cicho, dobre audio y systemem dopasowania glosnosci do predkosci, warunek + dobre opony i ustawiona zbieznosc.
Potrafi wypic, ale cos za cos, frajda z jazdy kosztuje, auto az sie prosi zeby przycisnac, w miescie ok 17l za to po trasie (ok 2000km) 9-10l w zaleznosci od tego czy przed czy po chipie, po -mniej!!!
Ale \" Turbo zyje - turbo pije\"
Serwis nieautoryzowany - olej M1,filtry (olej, air,kabinowy)dobicie i odgrzybianie klimatyzacji 600pln, wymiana oleju w skrzyni aut. 500pln
To jeden z najmniej docenianych samochodow na rynku, za te pieniadze NIE KUPISZ NIC LEPSZEGO!!!
Komfort, dynamika i niezawodnosc, a kosztuje tzle co passat...
Kompletnie nic pzez 3 lata sie nie popsulo.
Nic, absolutnie nic!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 t 150KM 110kW