: dobrze trzyma sie drogi co wpływa na b dobry komfort podczas jazdy
Drugi raz bym go nie kupił nie ma nawet co porównywać z Japończykami polecam tym co mają czas i kasę na naprawy i lubią niespodzianki w drodze:)
Silnik 2.0T moc 192KM ale nie wiem gdzie te konie są bo auto po prostu odstaje od chociażby Passata ze 150konnym silnikiem, nie powala przyspieszeniem konie może i są ale LPT turbo beznadzieja zaczyna ciagnąć jak trzeba dopiero od trójki
skrzynia biegów b dobra biegi zmieniają się pięknie delikatnie jednym palcem
prowadzi się pięknie w ciasnych zakrętach komfort b wysoki sztywno trzyma się drogi nie ucieka płynnie pokonuje nierówności
widoczność dobra bez zastrzeżeń
bez zastrzeżeń
nigdzie nie spotkałem tak silnych i wydajnych nawiewów ale padają elementy kierujące nawiewami ciepłym i zimnym powietrzem łopatki zastawki silniczki koszt dość wysoki i ciężko się dostać:/ a podzespoły naprawcze b drogie, w zimie coś skrzypi z nawiewu ale pojęcia nie mam co
wszystko dopasowane jak by odlane specjalnie dla nas
dość głośno przeważnie pompkę paliwa bardzo słychac:/
nie ma co liczyć że benzyny pali 7 litrów na trasie benzyny na trasie pali przy spokojnej jeździe 9 litrów na mieście ok 12 gazu spalał mi na trasie 11 litra przy 140-150 a na mieście ok 13,6
z drobiazgów to bardzo często padają łopatki i silniczki sterowania nawiewem
auto bardzo awaryjne psuje się wiel elementów związanych z silnikiem przy 200tyś w kazdym z tych aut pada listwa zapłonowa koszt 1000zł, pada czujnik położenia wału, źle rozwiązana odma powoduje nierzadko zacieranie się silników, nawalają przepustnice, pompy paliwowe, części o 30% droższe niż innych pospolitych aut, auto posiadam ale boję się nim wypuszczać gdzieś dalej żeby mi nie stanęło w drodze bo już 2 razy mi stanęło raz wprost po wyłączeniu auta już nie odpaliło a raz na trasie po prostu zgasło i koniec laweta i do domu:/ porażka poprzednio miałem toyotę i nigdy mnie nie zawiodła a wymieniałem tylko olej i świece to wszystko
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i T SE 150KM 110kW