Ocena kierowcy - Saab 9-5 I Kombi

Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: 1 rok
Saab 9-5 I Kombi 2.3 T 250KM 184kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Nie rozumiem z czego wynika ta opinia o solidności saabów. Dla mnie to jest złom na kołach w którym nie masz pewności żę wrócisz do domu. Mialem kilka samochód już ale tylko tego zakupu żałuje. To był najwiekszy bład motoryzacyjny jaki do tej pory popełniłem. Nikomu nie polecam 95 z 2.0 i 2.3, Jak chcecie spokój to 3.0 griffin albo 1.9 tid.
Silnik : brak mocy, naprawa główna
Układ hamulcowy : awaria absu, serwo
Zawieszenie : sanki silnika
całokształt średnio
ogólnie mocy nie brakuje ale trwałość silnika to żenada. Każdy b235 trzeba traktować jako kandydata do naprawy głównej. Kapryśny, mało trwały, jak przyjdzie zrobić rozrzad to się zazwyczaj kończy na generalnym remoncie. ok 8 tyś trzeba szykować.
mi automat nie szarpie, nawet nieźle zmienia biegi
Słabo. Zawieszenie to vectra b, nie lubi nierówności, w wersji aero amortyzatory bardzo drogie. Trwałość przecietna
To jedyny ogromny plus tego samochodu. po 2 tyś km wysiadasz i nie czujesz ze jechałeś.
wszystko na swoim miejscu.
ok.
Bardzo obszernie
Bardzo dobre, automat ma 3 tyś obrotów przy 150 km/h.
Koszty utrzymania to MASARKA ale nie ze wzgledu na ceny ale na brak części do AERO a jak są to kosmicznie drogie i niech mi tu nikt nie gada głupot ze wszystko sie da tanio kupić, NIE DA SIE, chyba ze na szrocie robi zakupy
To moj najgorszy samochód a nie załowałem grosza na naprawy
akurat tutaj nie ma sie czego przyczepić
Generalny remont silnika, awaria modułu abs, awaria serwa 2 razy. Jeśli masz saaba kup asistance, przez rok 3 razy wracałem na lawecie. Nigdy wiecej 95. To najgorsze auto jakie niestety jeszcze mam.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.3 T 250KM 184kW [l/100km]

11,0